Româncă, înșelată cu 20.000 de euro de un bărbat necunoscut. Cum a reușit să obțină banii de la femeie
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.02.2023 la 12:35
Actualizat pe 18.02.2023 la 12:39
O româncă a trăit dezamgirea vieții ei, după ce a fost înșelată cu 20.000 de euro de un bărbat pe care nu îl cunoștea. Chiar dacă cei doi nu erau nici măcar prieteni, înșelătorul a reușit să obțină banii de la femeie printr-o metodă inedită.
- O româncă a fost păcălită cu 20.000 de euro
- Banii au mers înspre un bărbat necunoscut
Metodele de înșelătorie pe Internet sunt din ce în ce mai întâlnite și fac furori în zilele noastre, însă o româncă a ”scăpat” cu o lipsă de 20.000 de euro în cont. Femeia a fost păcălită de un bărbat pe care nu îl cunoștea, dar ale cărui promisiuni au cucerit-o. Cu toate acestea, magia s-a terminat înainte ca promisiunile să devină realitate, iar femeia a rămnas fără o mulțime de bani și cu inima frântă.
O româncă a fost înșelată cu 20.000 de euro de un bărbat necunoscut
Poveștile de dragoste de pe Internet sunt în floare în această perioadă, însă nu de fiecare dată duc înspre un sfârșit fericit. Este și cazul unei femei în vârstă de 43 de ani din Caraș-Severin, care s-a ales cu inima frântă și 20.000 de euro lipsă în cont, după ce i-a trimis bani unui bărbat care i-a promis că se va muta împreună cu ea în România.
Bărbatul se presupunea a fi un comandant de navă, care i-a cerut bani treptat și convins-o să plătească pentru un colet în care ar fi fost bani și lingouri, trimis de el cadou pentru ea. În final, ”cadoul” a costat-o nu mai puțin de 20.000 de euro, motiv pentru care a făcut plângere penală la IPJ Caraș-Severin, sub acuzația de înșelăciune, care a durat opt luni.
Aceste metode sunt tot mai întâlnite
Conform IPJ Caraș-Severin, aceste metode de înșelătorie sunt tot mai întâlnite în această perioadă, iar înșelătorii profită de naivitatea și vulenrabilitățile oamenilor, pentru a obține bani. Se pare că după ce și-au ”câștigat” încredere, tot ce mai rămâne de făcut este să intre în posesia banilor.
”Specific acestei metode de înşelăciune, victimele escrocilor sunt contactate de persoane care pretind că au funcţii importante în armata americană. Odată câştigată încrederea, celor contactaţi li se promite o relaţie amoroasă. Atunci încep şi cererile de împrumuturi sau de achitare a taxelor vamale pentru ridicarea unor presupuse cadouri trimise de escroci victimelor. De regulă, conversaţiile se poartă prin intermediul unor aplicaţii criptate, ceea ce îngreunează mult atât identificarea autorilor, cât şi dovedirea faptelor acestora”, conform IPJ Caraș-Severin.