Românca întoarsă din Milano, suspectă de coronavirus, mâncase de fapt stricat la un restaurant

Românca întoarsă din Milano, suspectă de coronavirus, mâncase de fapt stricat la un restaurant © Arhiva

Panica creată de virusul ucigaş din China a ajuns la cote maxime. Oamenii sunt tot mai speriaţi şi de la orice mic semn care ar putea fi asociat cu coronavirusul, aceştia ajung la spital. 

Aşa se face că românca întoarsă din Milano, suspectă iniţial de coronavirus, s-a dovedit a nu fi infectată cu coronavirus. Totul fiind doar o confuzie.

După ce a început să prezinte câteva semene specifice infectării cu coronavirus, femeia s-a prezentat de urgenţă la spitalul din Suceava.

Imediat cum le-a spus medicilor ce simptome are, dar şi că recent s-a întors din Milano, aceştia au izolat-o şi au supus-o mai multor teste.

Din fericire, rezultatele analizelor au ieşit negative. Femeia de 33 ani nu a fost infectată cu coronavirus. Dar cadrele medicale au descoperit cauza simptomelor pe care femeia la prezenta.

Medicii suceveni au ajuns la concluzia că femeia avea frisoane şi simptome digestive, din cauza faptului că, la un restaurant din judeţ consumase mâncare alterată.

"Pacienta nu se încadrează în definiția clinică de caz suspect de coronavirus. Ea a fost diagnosticată cu enterocolită acută.", a precizat doctorul Mircea Macovei, directorul medical al Spitalului Județean Suceava, citat de Ziar de Suceava.

Lista indicaţiilor de care trebuie să ţinem cont pentru a nu contacta coronavirus 

Ministerul Sănătăţii a făcut publică o listă de zece sfaturi de care ar trebui să ţină cont toţi cetăţenii români, pentru a se feri de infecţia cu noul coronavirus. 

1. Spălați-vă mâinile de multe ori

2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

3. Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile

4. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți

5. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul

6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

7. Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave

8. Produsele „Made in China” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase

9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa, de cel puțin 14 zile​

10. Animalele de companie nu transmit coronavirus


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro