Româncă moartă în Marea Britanie, la doar câteva ore de la operația de cezariană. Pacienta nu a primit toate îngrijiriile medicale

Româncă moartă în Marea Britanie, la doar câteva ore de la operația de cezariană. Pacienta nu a primit toate îngrijiriile medicale © arhiva

O tânără româncă și-a pierdut viața în doar câteva ore după operația de cezariană, la un spital din Essex, în urma unei hemoragii puternice. Se pare că doctorii nu au folostit cantitatea de sânge necesară pentru a-i salva viața. 

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, trebuia să nască al doilea copil prin cezariană în data de 28 februarie 2019, însă a ajuns la maternitate cu trei zile mai devreme, după ce i s-a rupt apa. 

Doctorii au încercat să-i inducă nașterea pentru a-i face cezariana. Tânăra a născut o o fetiță sănătoasă, însă după doar câteva oare a început să piardă foarte mult sânge, urmând să moară tot în noaptea accea. 

Medicul ginecolog Melcom Grifffths, în calitate de expert, s-a ocupat de sarcina Gabrielei a declarat că aceasta a pierdut la naștere 600 ml de sânge, fiind o cantitatea normală, însă după o jumăatate de oră a mai pierdut doi litri. 

Echipa medicală a cerut sânge și coagulante, însă nu au primit tot ce a fost necesar. 

„Personalul medical cheie n-a ştiut că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela n-a primit toată cantitatea de sânge de care avea nevoie şi nici un fel de coagulante”, a spus expertul în instanţă.  

Mai mult, expertul afirmă că tânăra nu a primit îngrijirile corespunzătoare nici înainte de sarcină, iar atunci când s-a luat decizia de-ai face cezariană, aceasta a fost una întârziată deoarece personalul s-a ocupat cu un alt caz unde intervenise, de asemenea, complicații. 

Familia a dat în judecată maternitatea, însă nu poate trece peste suferința și pierderea trăită. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro