Românca ucisă de coronavirus, în Italia, adusă în România și înmormântată fără preot. Autoritățile n-au fost informate

Românca ucisă de coronavirus, în Italia, adusă în România și înmormântată fără preot. Autoritățile n-au fost informate © Antena 3

Primul român ucis de coronavirus, o femeie de 80 de ani care a murit în Italia, a fost adusă înapoi în România și înmormântată fără preot. Membrii familiei au repatriat trupul neunsuflețit al femeii, dar și al surorii sale, care și ea a murit recent, în Italia.

Potrivit Antena 3, transportul a fost posibil datorită actelor emise de italiene, documentele oferindu-le rudelor posibilitatea să ducă sicriele sigilate până la Borșa, județul Maramureș.

„Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot”, a explicat primarul din Borșa, Sorin Timiș, care a susținut că autoritățile române nu au știut nimic despre acest demers.

Reacția prefecturii

Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, a declarat că transportul a ajuns la punctul de frontieră de la Petea joi, intrarea fiind permisă în condițiile în care actele emise în Italia erau în ordine.

„Mașina cu cele două sicrie sigilate a fost însoțită de poliție și jandarmi până la Borșa. Nimeni nu a știu nimic despre acel transport, nicio autoritate, nici DSP, nici Prefectura, familia a fost cea care a decis să aducă sicriele în țară pe cont propriu cu o firmă de pompe funebre din Borșa, fără să anunțe pe nimeni”, a precizat Bucă.

Mașina mortuară a fost dezinfectată, iar șoferul a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, așa cum cere protocolul pentru zonele roșii.

Tot purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș a precizat că înmormântarea a avut loc fără preot și în prezența unui singur membru de familie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro