România a fost ținta atacurilor cibernetice de la începutul războiului din Ucraina. De ce se teme NATO: „Ca un joc de-a șoarecele și pisica”
Publicat pe 17.03.2022 la 15:05 Actualizat pe 17.03.2022 la 15:05
România a devenit ținta atacurilor cibernetice de la începutul războiului din Ucraina. De ce se teme NATO și de unde provin aceste adrese IP. Directorul general al Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Dan Cîmpean, susține că țara noastră a înregistrat o creștere a atacurile care visează infrastructura.
- România, ținta atacurilor cibernetice de la începutul războiului
- Ce a anunțat Dan Cîmpean
Directorul general al Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Dan Cîmpean, a anunțat că România a fost ținta atacurile cibernetice de la începutul războiul. Țara noastră a înregistrat o creștere a numărului care vizează infrastructura.
România a fost ținta atacurilor cibernetice de la începutul războiului din Ucraina
Autoritățile de securitate din țara noastră au anunțat o creștere a atacurilor de aproximativ 10 ori. De asemenea, majoritatea adreselor IP provin din Rusia. Potrivit primelor informații, acestea au încetat în momentul în care a fost publicată o listă cu adresele, potrivit Antena 3.
De ce se teme NATO
NATO și oficialii din Uniunea Europeană par îngrijorați, mai ales pentru că Moscova s-ar folosi de hackeri ca un răspuns în cazul războiului. Potrivit lui Dan Cîmpean, pentru România, securitatea cibernetică este cea mai mică problemă în acest moment.
Directorul general al Directoratului Național de Securitate Cibernetică a ținut să precizeze că deși atacurile provin din Rusia, acest lucru nu poate demonstra că au fost comandate de guvernul țării.