"România a mai pierdut un erou". A murit Corina Untilă

Corina Untilă, eroina Revoluţiei din 1989 din Timişoara, cea care a încercat să salveze români ce urmau să fie executaţi, a murit la vârsta de 49 de ani, de cancer.

Eroina suferea de mai mulţi ani de această boală, cu care s-a luptat până în ultimul moment. În ciuda faptului că a fost lăsată fără pensia de revoluţionar, ea a rămas demnă şi a continuat să lupte cu boala care o măcina pe interior.

„În ultimul timp era bolnavă de cancer și stătea la pat. Știu că n-a vrut să facă chimioterapie (sau a vrut, s-a simțit foarte rău și atunci a renunțat) și încerca tratamente naturiste.
În calitate de președintă a asociației „17 Decembrie”, Corina Untilă a contribuit la editarea cărții „Libertate te iubim, ori învingem ori murim!”. A fost în colectivul de redacție al acestei cărți, alături de mine și de secretara asociației, Angela Țintaru. În carte e cuprinsă și relatarea ei despre ce a trăit în zilele revoluției, atît între manifestanți cît și la spital.
Corina Untilă s-a născut în 10 august 1971 la Timișoara. În urma ei a rămas un fiu, David, născut în 2007. Înmormîntarea va fi mîine 19 noiembrie ora 13 la cimitirul de pe strada Rusu Șirianu.
Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris un revoluționar timișorean pe blogul său.

Astăzi, Corina Untilă a fost îngropată în oraşul pe care l-a apărat cu toata fiinţa: Timişoara.

Eroina Corina Untilă, împuşcată la Revoluţie

În 17 decembrie 1989, la vârsta de 18 ani, Corina Untilă – încă elevă la Liceul „C.D. Loga”, din Timişoara – a fost împușcată pe când se afla în coloana de manifestanți care se îndrepta spre Podul Decebal din Timișoara. În urmă împușcării a rămas cu o bucată de plămân și o bucată de ficat lipsă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro