UPDATE / România, în continuare măturată de furtuni. Meteorologii au emis cod galben pentru jumătate de țară

+2 click pentru
galerie

© Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

UPDATE 15.40: A fost emisă o atenționare meteorologică de cod galben pentru jumătate din țară, valabilă până la ora 21.00.

Intervalul: 14 iunie, ora 14 – 14 iunie, ora 21

În intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină.


UPDATE 14.00: Cod portocaliu ce vizează județul Bacău, valabil până la ora 15.00. Se vor semnala averse cu caracter torential ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

UPDATE 13.00: Cod portocaliu emis până la ora 14.00, pentru județele Buzău și Neamț. Se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și grindină.


UPDATE 12.00: A fost emis cod galben de descărcări electrice, grindină, vânt puternic și averse care vor cumula 20...25 l/mp. Vizate sunt județele: Suceava, Botoșani, Iași. Avertizarea este valabilă până la ora 13.00.


Avertizarea nowcasting a fost emisă la ora 11.00 și este valabilă până la ora 12.30.

Valabil de la: 14-06-2018 ora 11:30 până la: 14-06-2018 ora 12:30

Zona vizată: Județul Covasna: Târgu Secuiesc, Covasna, Zăbala, Sânzieni, Ghelința, Cernat, Turia, Ojdula, Catalina, Poian;

  • Se vor semnala: averse de ploaie ce vor avea caracter torențial și care vor cumula 45...50 l/mp
  • Fenomene asociate: frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici

România se află, până pe 15 iunie, sub avertizare de cod galben

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14 – 15 iunie, ora 08

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro