Între ciocan și nicovală! România, avertisment de caniculă și furtuni, până vineri noapte

Între ciocan și nicovală! România, avertisment de caniculă și furtuni, până vineri noapte © Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică, valabilă de astăzi și până vineri noapte. Potrivindu-se perfect cu zicala „una caldă, alta rece”, avertizarea vizează atât caniculă, cât și furtuni puternice.

Zilele următoare vor fi extrem de ciudate pentru România. Deși discomfortul termic va fi mare, românii vor trebui să se păzească și de furtunile care fac ravagii de câteva luni încoace. Zilele următoare, pe teritoriul nostru intră și un val de aer cald, care va aduce temperaturi și de 37 de grade în unele zone.

Intervalul: 12 iunie, ora 10 – 14 iunie, ora 23

Zonele afectate: conform textului

Fenomene: disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro