România, prima universitate care te pregătește să devi influencer. Ce cursuri există în programă: "E o adaptare necesară"
Publicat pe 06.10.2022 la 11:03 Actualizat pe 06.10.2022 la 11:03
Este "la modă" să dai sfaturi pe internet, cu atât mai mult dacă acest lucru te face cunoscut. Începând din acest an, o universitate din Galați organizează cursuri de vlogger, blogger și influencer. Despre ce este vorba.
- România, prima universitate care te pregătește să devi influencer
- Ce cursuri există în programă
Influencer-ul este un utilizator cu mii de urmăritori împrăștiați pe rețelele sociale. Poate fi un YouTuber, un Instagramer, un blogger sau pur și simplu să aibă o pagină pe Facebook, unde împărtășește fotografii, videoclipuri și diverse conținuturi. Aceștia dau sfaturi milioanelor de utilizatori ai acestor platforme.
Prima universitate care te pregătește să devi influencer
În Galați, la Universitatea „Dunărea de Jos”, Departamentul de formare continuă, lansează un nou proiect. Este vorba despre module de 20 de ore la care orice persoană, student sau nu, din Galați sau din orice alt colț al țării, se poate înscrie.
Taxa este în valoare de 300 de lei. Până în acest momen, aproape 100 de persoane și-au exprimat dorința de a lua parte la această pregătire, cei mai dintre aceștia mulți fiind tineri. Aici vor învăța atât lucruri tehnice, ce țin de computere și modalități de filmare, cât și aspecte legate de scris, vorbit și dicție.
Învață să devi influecer de succes
Termenul de influencer a apărut la începutul anilor 90, inventat de Michael Blatter, un inovator al marketingului. El a folosit acest cuvânt pentru a promova o marcă de țigări în rețeaua sa de cluburi de noapte. De câțiva ani promovarea de produse pe internet a devenit un fenomen global ce domină mediul online.
Cu atâta mai mult, în prezent, oricine are o părere documentată și se promovează poate deveni influencer. Cursurile pe care vor fi predate la Universitatea Dunărea de Jos din Galați vor oferi un cadru formal și mai bine organizat și structurat pentru că viitoarea generație de creatori de conținut să învețe limitele și regulile de bază din mediul online.
CITEȘTE ȘI: O nouă zi liberă de la stat pentru elevi și profesori. Când vor beneficia de ea