România se pregătește pentru cel mai dur scenariu! Un spital devine maternitate exclusivă pentru gravidele infectate cu COVID-19

România se pregătește pentru cel mai dur scenariu! Un spital devine maternitate exclusivă pentru gravidele infectate cu COVID-19 © pexels

Spitalele din țară au devenit neîncăpătoare pentru pacienții bolnavi de coronavirus, astfel că Ministerul Sănătății vine în sprijinul viitoarelor mame cu probleme de sănătate. Nelu Tătaru a chemat la discuții în acest pens pe toți secretarii de stat.

În această perioadă se vrea reorganizarea spitalelor, în contextul răspândirii rapide a noului tip de coronavirus și a numărului mare de persoane infectate.

”Este vorba despre continuarea planului de la începutul lui februarie. E vorba despre reorganizarea spitalelor din România în trei faze, care se succed în îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19.", a declarat secretarul de stat Horațiu Moldovan, pentru Antena 3.

Acesta explică ce presupun cele trei faze de reorganizare a unităților medicale din România.

"Într-o primă fază, acești pacienți sunt internați la spitalele de boli infecțioase și în instituțiile de boli infecțioase care au secția de terapie intensivă. Spitalele sunt în acest moment aproape prime și trebuie să trecem în faza a doua în care folosim spitalele de pneumofiziologie și boli respiratorii, iar cele două categorii adaugă încă 450 de paturi de spitalizare.", mai spune secretarul de stat.

Ministerul Sănătății reorganizează spitalele din România

Horațiu Moldovan continuă: "Gravidele care trebuie să nască sau care au nevoie de asistare, vor naște într-o maternitate dedicată pentru paciente infectate, la Maternintatea Bucur. Dializa București a fost împărțită: pacienții care au nevoie de dializă cronică vor merge la Carol Davila, iar alte două centre vor prelua pacienții cronici.".

Secretarul de stat a mai adăugat că acest model se va extinde la nivelul întregii țări și că va exista câte un spital suport pentru fiecare județ.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro