Românii așteaptă cu orele la intrarea în țară. Cozile de la Vama Nădlac se întind pe 14 kilometri / FOTO

+5 click pentru
galerie

Românii așteaptă cu orele la intrarea în țară © Antena 3

Este haos în Vama Nădlac. Zeci de mii de români se întorc acasă, după ridicarea stării de urgență, însă sunt nevoiți să aștepte cu orele la intrarea în țară. 

Românii de peste hotare se întorc acasă, acum după ridicarea stării de urgență, însă au rămas blocați exact la intrarea în țară, în Vama Nădlac. 

Sute de români așteaptă de mai bine de cinci ore să intre în țară și se pare că timpul de așteptare crește de la minut la minut, căci coada de mașini se întinde pe mai bine de 14 kilometri. 

Acum, în contextul pandemiei de coronavirus, pe lângă controlul obișnuit, polițiștii de frontieră sunt nevoiți să îi verifice pe cei care intră în țară dacă prezintă simptome specifice virusului ucigaș din China. Din această cauză, timpul de așteptare a crescut, iar cozile de mașini se întind pe kilometri întregi. 

”Din informațiile pe care le am până acum, la punctul de intrare în țară Nădlac 1 sunt deschise șapte artere, iar pe sensul de ieșire sunt 5 artere deschise. Timpii de așteptare pe sensul de intrare sunt undeva la 420 de minute, iar spre ieșire de 300 de minute. Timpii de așteptare sunt foarte mari din cauza pandemiei. Colegii mei, la intrarea în țară, verifică documentele de călătorie ale participanților la trafic, completează declarația pe propria răspundere, după care urmează triajul epidemiologic, li se ia temperatura, se completează zona de unde vin. Lucrăm la capacitate maximă. Timpii de așteptare au crescut din cauza acestor formalități. Dacă înainte, pentru o persoană dura un minut controlul de frontieră, acum durează între cinci și zece minute. Din păcate, nu avem ce să facem mai mult”, a declarat, în direct la Antena 3, Claudia Ardelean, Poliția de Frontieră Arad.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro