Românii au dat năvală în magazine. De teama coronavirusului, rafturile s-au golit / FOTO

+2 click pentru
galerie

De teama coronavirusului, rafturile s-au golit © Facebook

Din cauza coronavirusului toată Italia a fost complet închisă. Pentru că virusul a ajuns și în România și pentru că autoritățile au luat o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea acestuia, oamenii au intrat în panică totală.

De teama coronavirusului, dar și pentru că ar putea fi izolați la domiciliu pe o perioadă nedeterminată, mulți români au dat năvală în magazine și au golit rafturile. Acest lucru s-a întâmplat deși Raed Arafat a declarat că magazinele din care românii se aprovizionează nu se vor închide.

Cu toate acestea, supermarketurile din țară, dar și din Capitală au fost golite în doar câteva ore. Dezinfectanții, conservele, făina și mălaiul  au fost cele mai cumpărate produse.

După năvala cu care au dat iamă în magazine și au cumpărat tot ce au prins, autoritățile au făcut un nou apel către populație, îndemnându-i pe români la calm și mai ales la cumpătare. Aglomerație pe care o produc în marile centre comerciale trebuind evitată pe cât posibil în situația în care ne aflăm.

Teama oamenilor a crescut și mai mult după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus. Pe lângă această declarație, dar și pe tema măsurilor tot mai drastice luate de autoritățile române, dar și din străinătate, oamenii au cumpărat tot ce au găsit în magazine.

Cozi infernale la casele de marcat și raioane goale asta au provocat românii care au intrat în panică din cauza coronavirusului. Chiar dacă la sfârșitul unei zile, marile magazine sunt aproape goale, reprezentanții acestora spun că stocurile vor fi din nou completate, a doua zi dis de dimineață. O evetuală criză alimentară ieșind complet din discuție.

De când Covid-19 a fost contactat și de români este pentru a doua oară când oameni din toate colțurile țării i-au cu asalt magazinele. Conform calculelor, românii lasă în această perioadă la casele de marcat, sume echivalente cu cele cheltuite în perioada sărbătorilor.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro