Românii vor plăti dublu pentru gaze. Amenințări venite din partea fostului președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev: ”2.000 de euro per mia de metri cubi”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 22.02.2022 la 18:14
Actualizat pe 22.02.2022 la 18:14
Lovitură teribilă pentru români! Germania a oprit Nord Stream 2, așadar autorizarea gazoductului a fost suspendată. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a postat un mesaj amenințător pe contul său oficial de Twitter. Iată ce se va întâmpla cu facturile românilor la gaze!
- Guvernul a promis ieftiniri la începutul anului
- Cât vom ajunge să plătim la gaze
- Ce pot face românii în acest caz
Este oficial! Românii ar putea plăti dublu pentru gaze. Facturile le dau deja bătăi mari de cap românilor, însă ar trebui să fim cât se poate de pregătiți pentru ce urmează, în condițiile în care Germania a oprit Nord Stream 2.
Românii vor plăti dublu pentru gaze
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris un mesaj pe contul său oficial de Twitter, prin care a explicat situația. Așadar, europenii vor plăti dublu pentru gaze, deci este vorba despre o creștere semnificativă.
Spre surprinderea tututor, se va înregistra o creștere a prețului gazului la 2.000 de euro per mia de metri cubi. Românii care au primit facturi prea mari la gaze au depus deja plângere la Protecția Consumatorului.
„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bine ați venit în lumea nouă, în care europenii vor plăti în curând două mii de euro la mia de metri cubi de gaz”, a transmis Dmitri Medvedev.
Guvernul a promis ieftiniri la începutul anului
Guvernul a promis ieftiniri, însă lucrurile par să meargă din ce în ce mai rău. Anul 2022 a început cu creșteri extravagante, iar mulți români rămân pur și simplu șocați atunci când primesc facturile la gaze sau energie.
Autoritățile române au declarat în mai multe rânduri că, deocamdată, încă se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea preţului la energie. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în acest sens și se așteaptă mai multe propuneri.
Criza prețurilor la energie electrică și gaze continuă să fie una dintre cele mai mari probleme pentru români. În ceea ce privește energia electrică, plafonul de preț a scăzut până la 0,68 lei/KWh.