Românul infectat cu COVID-19 venit de la Madrid s-a ales cu dosar penal! Acesta nu a respectat normele de autoizolare

Românul infectat cu COVID-19 venit de la Madrid s-a ales cu dosar penal! Acesta nu a respectat normele de autoizolare © pixabay

Cetățeanul român care a venit din Spania cu un avion privat, deși era bolnav de coronavirus și nu a declarat acest lucru, s-a ales cu dosar penal.

Măsura a fost luată după ce s-a descoperit că acesta a ieșit din autoizolarea impusă de autoritățile spaniole și s-a întors în România cu o aeronavă privată, în care se mai aflau alte 60 de persoane.

Dosarul penal a fost instituit pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Pentru această infracțiune au mai fost deschise alte 40 de dosare penale pentru persoane care nu au respectat legea.

Dosar penal pentru răspândirea de boli infecțioase

Grupul de Comunicare Strategică a fost cel care a anunțat că polițiștii de frontieră au deschis dosarul penal pe numele bărbatului care s-a întors în țară cu un avion privat, pe linia Madrid-București, deși știa că suferă de coronavirus, încă de când se afla în Spania.

Bărbatul a fost preluat de medici, imediat ce aeronava a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă". El a fost transportat la Institutul "Matei Balș".

”În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, a nunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Pe timpul zborului, pasagerul a prezentat simptome specifice infectării cu coronavirus, astfel că a fost așteptat de persoanlul DSP și transportat cu izoleta la spital.

Cei 60 de pasageri care au călătorit alături de bărbatul venit din Spania, au fost indentificați și urmează să le fie luate probe, în vederea efectuării analizeror. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro