Rugăciuni de seară puternice. Cum să te rogi la finalul zilei

De Oana Pintoi. Publicat pe 18.02.2021 la 20:22 Actualizat pe 18.02.2021 la 20:47

Rugăciunea reprezintă calea prin care oamenii comunică cu Dumnezeu. Indiferent dacă vorbim despre rugăciunea de mulțumire, fie că ne referim la cea în care cerem iertare sau cerem ajutor, oricum ar fi, important este ca rugăciunea să fie rostită din suflet. În continuare vă prezentăm mai multe rugăciuni de seară, care sunt extrem de puternice și pe care este bine să le rostiți la finalul zilei.

doua persoane se tin de maini si se roaga

Cele mai puternice rugăciuni pe care să le rostești seara, înainte de culcare

Pixabay

 • Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca
 • Rugăciune de seară pentru copii
 • Rugăciune de seară către Maica Domnului

Rugăciune de seară scurtă

Rugăciunea este una dintre cele mai ușoare modalități de a aduce pacea interioară în sufletele oamenilor. Cel mai bun lucru, la final de zi, este ca fiecare om să-i mulțumească Divinității pentru darurile primite în ziua respetivă.

Fie că vorbim despre o rugăciune lungă, fie că ne referim la una mai scurtă, important este ca aceasta să fie rostită cu multă credință. În continuare vă prezentăm una dintre cele mai scurte rugăciuni pe care să o rostiți seara și care vă va fi de mare ajutor.

''Doamne, îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine în această zi. Doamne, îndreaptă-mă și iartă-mă și nu mă lăsa singur niciodată. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul! Amin''.

Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca

În timpul vieții sale, părintele Arsenia Boca i-a îndemnat mereu pe oameni să se roage. Fie că i-a sfătuit să meargă la biserică, fie că le-a spus să se roage în casele lor, cert este că părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului, așa cum a fost numit, le-a lăsat credincioșilor sfaturi importante cu privire la rugăciunea cea de toate zilele.

În continuare vă prezentăm rugăciunea extrem de puternică pe care părintele Arsenie Boca o rostea în fiecare seară.

''Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi: cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut, bine sa plac Preasfantului Tau nume, in toate zilele vietii mele, si-mi ajuta cu harul Tau sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Izbaveste-ma Doamne de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele, ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin''.

Rugăciune de seară pentru copii

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care părinții îl pot face pentru copiii lor este să-i învețe să se roage și să le fie recunoscători Lui Dumnezeu pentru tot ceea ce primesc în viață.

Și pentru că rugăciunea se învață încă din fragedă pruncie, în continuare vă prezentăm una dintre cele mai frumoase rugăciuni de seară pentru copii, pe care micuții să o rostească înainte de culcare.

''Înger, îngerașul meu / Ce mi te-a dat Dumnezeu
Totdeauna fii cu mine / Și mă-nvață să fac bine!

Eu sunt mic – tu fă-mă mare / Eu sunt slab – tu fă-mă tare;
In tot locul mă-nsoțește / Și de rele mă ferește!

Doamne, îngerașul Tău / Fie păzitorul meu
Să mă apere mereu / De ispita celui rău!

Doamne, îngerașii tăi / Fie păzitorii mei,
Totdeauna, zi și noapte / Până-n ceasul cel de moarte. Amin!''.

Rugăciune de seară către Maica Domnului

Alături de Dumnezeu și de Sfinți, ajutorul pe care oamenii îl primesc de la Maica Domnului este extrem de puternic. Tocmai de aceea, la final de zi, este bine ca fiecare persoană să-și îndrepte privirea către Maica Domnului, căreia să-i mulțumească pentru tot, dar și să o roage pentru bunăstarea familiei.

În continuare vă prezentăm una dintre cel mai frumoase rugăciuni de seară către Maica Domnului.

''Preacurată şi binecuvântată de Dumnezeu Născătoare Marie, Maica cea bună a Bunului Împărat, varsă mila Fiului Tău şi Dumnezeului nostru, spre pătimaşul meu suflet, şi cu rugăciunile tale mă îndreptează spre fapte bune, ca cealaltă vreme a vieţii mele, fără prihană să o trec, şi pentru tine Raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, care eşti una Curată şi binecuvântată.

Îngerul lui Hristos, păzitorul meu cel Sfânt şi acoperitorul sufletului şi al trupului meu, iartă-mi toate câte am greşit în ziua de astăzi, şi de toată viclenia vrăjmaşului meu celui potrivnic mă izbăveşte, ca să nu mânii cu niciun păcat pe Dumnezeul meu şi te roagă pentru mine păcătosul şi nevrednicul rob, ca să mă arăţi vrednic bunătăţii şi milei Preasfintei Treimi şi Maicii Domnului meu Iisus Hristos şi tuturor Sfinţilor. Amin!''.

Rugăciune de seară pentru sănătate

De asemenea, unele dintre cele mai puternice rugăciuni sunt cele pe care oamenii le rostesc pentru sănătatea lor sau a familiilor lor. Dacă sunt rostite cu credință mare, rugăciunie și găsesc foarte repede ascultare, iar cei aflați în suferință vor primi ajutor.

Fie că aveți pe cineva cu probleme de sănătate în familie sau cunoașteți persoane aflate în suferință, în continuare vă prezentăm una dintre cele mai puternice rugăciuni de seară pe care este bine să o rostiți pentru sănătate, către Sfântul Ioan Rusul.

"Bucurandu-ma de dumnezeiasca marire la care te-ai inaltat, o, Sfinte Ioane, indraznesc sa alerg la ajutorul tau pentru tamaduire. Stiu, Parinte, ca incercarile vin din randuiala lui Dumnezeu. Stiu ca prin boala trupului, sufletul se curateste, si ca rabdarea este rasplatita de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznadejdii imi tulbura mintea si ma departeaza de rugaciune.

De aceea dar, o, Sfinte, gasesc alinare in cugetarea la vindecarile tale minunate. Tu ai tamaduit multimea de copii spre bucuria parintilor lor. Tu ai indreptat spatele batranei garbove, tu ai dat sanatate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe batranul Atanasiei care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai indepartat cheagurile de sange din capul Vasulei si l-ai tamaduit pe doctorul necredincios".

Stiind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viata mea in mainile tale si mijloceste precum stii mintuirea mea. Daca voia Domnului este sa duc cu rabdare crucea bolii, da-mi putere si ajuta-ma sa nu cartesc din cauza neputintelor. Dar daca Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugaciunile tale, atunci sa ma tamaduiesti fara sovaiala, noule doctor fara-de-arginti, ca vazand aceasta sa-ti multumesc tie si sa-l laud in vecii vecilor pe Doctorul sufletelor si al trupurilor, prin cantarea: Aliluia! Amin".

CITESTE SI: Calendar ortodox, vineri, 19 februarie! Creștinii pomenesc trei sfinți importanți! Rugăciunea care te ajută să scapi de probleme!

În articolul
Rugăciuni de seară puternice. Cum să te rogi la finalul zilei
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Știri

Fiica Gabrielei Cristea, la trei ani jumătate, are primul iubit. Care a fost reacția lui Tavi Clonda când a aflat: ”Era să leșine” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:28
Fiica Gabrielei Cristea, la trei ani jumătate, are primul iubit. Care a fost reacția lui Tavi Clonda când a aflat: ”Era să leșine” / VIDEO
 • Gabriela Cristea se împarte cu greu între viața de mamă și profesie.
 • Fiica prezentatoarei de la Antena Stars are un iubit la grădiniță.
Ioana Crișan, campioană la bikini fitness, i-a dat pe spate pe cei trei jurați de la Chefi la cuțite. Cum au reacționat aceștia când au văzut-o / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:21
Ioana Crișan, campioană la bikini fitness, i-a dat pe spate pe cei trei jurați de la Chefi la cuțite. Cum au reacționat aceștia când au văzut-o / VIDEO
 • Jurații de la Chefi la cuțite, impresionați de preparatul, dar și de silueta Ioanei Crișan
 • Ioana Crișan și-a descoperit pasiunea pentru fitness în urmă cu cinci ani
Silviu Mustață, asistentul medical cu fobie de spital, de la Chefi la cuțite. ''Toți cei care au mâncat ce am gătit eu încă trăiesc'' / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:36
Silviu Mustață, asistentul medical cu fobie de spital, de la Chefi la cuțite. ''Toți cei care au mâncat ce am gătit eu încă trăiesc'' / VIDEO
 • Silviu Mustață i-a impresionat pe jurații de la Chefi la cuțite cu povestea sa
 • De la cine a învățat Silviu Mustață să gătească
Cum s-a cunoscut Bogdan Mocanu cu actuala iubită, pe care o ține ascunsă. Declarațiile artistului la Antena Stars: ”Am băgat vrăjeală multă” / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 23:27
Cum s-a cunoscut Bogdan Mocanu cu actuala iubită, pe care o ține ascunsă. Declarațiile artistului la Antena Stars: ”Am băgat vrăjeală multă” / VIDEO
 • Bogdan Mocanu, un iubit gelos.
 • Artistul nu vrea în ruptul capului să-și facă iubită cunoscută.
Horoscop miercuri, 14 aprilie. Peștii dau peste o ofertă irezistibilă
Horoscop zilnic • ieri la 23:05
Horoscop miercuri, 14 aprilie. Peștii dau peste o ofertă irezistibilă
 • Horoscopul zilei de 14 aprilie 2021.
 • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de marți.
 • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc.
Maria Șandru, la un pas de depresie după emisiunea Chefi la cuțite. Cine și de ce a pus-o la pământ pe fosta concurentă: ”A fost o perioadă foarte grea”
Emisiuni TV • ieri la 22:58
Maria Șandru, la un pas de depresie după emisiunea Chefi la cuțite. Cine și de ce a pus-o la pământ pe fosta concurentă: ”A fost o perioadă foarte grea”
 • Maria Șandru a fost la un pas de depresie după emisiunea de la Antena 1.
 • Fosta concurentă, ajutată de familie în cele mai grele momente.
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Alexandru, tânărul alergător montan ucis de urs în munţii Baiului, ar fi plecat să caute coarne de cerb
recomandare pe as.ro
Cristina Ich, apariţie răvăşitoare. Nora lui Victor Piţurcă este de o frumuseţe răpitoare. "Eşti o zeiţă"
Romania TV
Un vaccin în minus în UE! Decizia a fost luată după apariția cazurilor de cheaguri de sânge
Romania TV
Un nou incendiu la spital Covid. Patru pacienţi au murit, 27 au fost relocaţi
recomandare pe antena3.ro
AstraZeneca, la liber în România! Oricine dorește se poate vaccina, fără programare
recomandare pe antena3.ro
Horoscop Minerva 12-18 aprilie 2021.Taurii au parte de aventuri, Racii sunt sprijiniți de Univers
recomandare pe antena3.ro
Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate, a vândut casa primită de la Moroșanu: "Niște interlopi s-au mutat aici"
recomandare pe playtech.ro
Ce face Cătălin Moroșanu în fiecare dimineață la Survivor România. Este un adevărat exemplu
recomandare pe playtech.ro
Pe cine a vrut să aducă Șerban Huidu la Cronica Cârcotașilor. Acum e mare vedetă la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Blonda sexy din imagine s-a căsătorit cu un pitic. Ce-i face bărbatul zi de zi? Ea zice că e foarte fericită!
recomandare pe redactia.ro
Doamne ferește! Și-a operat de atâtea ori nasul încât și l-a mutilat! Soțul vedetei a părăsit-o pentru o tinerică
recomandare pe a1.ro
Nicole Murphy, într-o rochie extrem de scurtă și mulată. Cum arată formele sale când se întoarce cu spatele
recomandare pe romaniatv.net
Se schimbă criteriile de carantinare a localităţilor! Condiţiile luate în calcul de autorităţi
recomandare pe romaniatv.net
Un nou incendiu la spital Covid. Patru pacienţi au murit, 27 au fost relocaţi
recomandare pe bzi.ro
Oana Lis este în doliu. Tatăl vedetei a murit în Spania
recomandare pe Jurnalul.ro
Morții pandemiei. „Sunt 75.000 de decese, nu 25.000”
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
recomandare pe Ciao.ro
Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii