Rusalii 2019. Ce este complet interzis să faci în aceste zile de sărbătoare!
Publicat pe 15.06.2019 la 16:55 Actualizat pe 15.06.2019 la 17:27
Rusalii, 2019. Rusaliile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din timpul anului. De asemenea, Rusaliile semnifică o sărbătoare cu dată schimbătoare, care are loc la 50 de zile după Paşte şi la 10 zile după Înălţarea Domnului.
Rusalii, 2019. Rusaliile reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din timpul anului. De asemenea, Rusaliile semnifică o sărbătoare cu dată schimbătoare, care are loc la 50 de zile după Paşte şi la 10 zile după Înălţarea Domnului.
În datele de 16 și 17 iunie, românii sărbătoresc Rusaliile. Deși se sărbătoresc diferit în funcție de regiunile țării, Rusaliile implică aceleași reguli stricte, pentru toți creștinii. Astfel, de Rusalii este bine să ții cont de câteva lucruri!
În ziua de Rusalii, în tradiția românească se spune că cine nu va respecta această sărbătoare va avea de-a face cu Ielele, spirite malefice, care provoacă boala denumită popular “luat din Rusalii”, notează antena3.ro.
De asemenea, în aceste zile sfinte în care sunr pomenite Rusaliile în calendar nu este bine să mergi la câmp sau să muncești, pentru că Ielele te vor prinde și te vor pedepsi. Tot în zilele Rusaliilor, nu este bine, sub nicio formă, să te cerți cu cineva, pentru că vei „fi luat din Rusalii” și îți va merge prost tot restul anului.
Rugăciunea pe care este bine să o spuneţi în aceste zile sfinte pentru credincioşi:
"Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru. Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.
Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume; înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda; îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase. Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.
Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Și ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci. Și aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie! Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Amin".
R.D.