Rusia cere explicații României. Care este, de fapt, motivul inconvenientelor: "Situația este destul de tensionată"
Publicat pe 02.03.2022 la 20:53 Actualizat pe 02.03.2022 la 22:47
România este trup și suflet alături de Ucraina, astfel că și-a deschis brațele pentru mii de refugiați ucraineni și a impus diferite restricții pentru Rusia, ceea ce a produs numeroase inconveniente. Recent, Ministerul de Externe al României a primit o notă din partea inamicului țării vecine în care se cer explicații din cauza unor presupuse încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi.
- Rusia cere explicații de lămururie României!
- Ce se întâmplă, de fapt!
Rusia cere explicații României. Care este, de fapt, motivul inconvenientelor
Încă de la începutul războiului, România a fost de partea Ucrainei, astfel că președintele țării a impus diferite restricții pentru Rusia cât și sancțiuni pentru Belarus.
Aceste gesturi au indignat autoritățile ruse, mai ales după ce unele bănci din România refuză să ofere servicii cetățenilor ruși și celor cu pașaport rusesc, astfel că au trimis o notă Ministerului de Externe al României în care cere explicații.
Informația a fost anunțată de către de ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, în cadrul unei emisiuni TV, unde a explicat care este situația, de fapt.
”Desigur, am protestat la autoritățile române, am trimis o notă corespunzătoare Ministerului de Externe al României, și ni s-a cerut să le punem la dispoziție cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetățenilor ruși. Situația aici este destul de tensionată, ca de altfel în majoritatea țărilor UE și NATO. În acest sens, avem de-a face cu o țară care este membru NATO și UE. Au fost deja cazuri repetate în care cetățenilor ruși care se află acolo în rezidență permanentă, de exemplu, li s-a refuzat serviciile bancare. Este adevărat, există și unele precedente mai pozitive, când, ca răspuns la solicitările urgente de clarificare a problemei, unor clienți li s-a permis pur și simplu să scrie o declarație și li s-au deblocat conturile”, a spus Valeri Kuzmin.
România a primit peste 50.000 de refugiați ucraineni
Încă de când a izbuncit războiul în țara vecină, după atacul de la primele ore ale dimineații ale armatei ruse, România și-a deschis brațele pentru refugiații uicraneni, care au fugit imediat spre graniță pentru a scăpa cu viață.
De șapte zile, românii s-au mobilizat și au dat dovadă de solidaritate pentru vecinii afectați de război, astfel că au pus mână de la mână și au oferit cazări și mese calde pe o durată lungă de timp, asigurându-se că refugiații ucraineni nu sunt supuși pericolului.
CITEȘTE ȘI: Rusia, anunț oficial! Câți soldați au murit în războiul din Ucraina