S-a aflat cauza morţii femeii care s-a stins în braţele fiului, după ce a aşteptat 16 ore pe holurile spitalului din Constanţa

S-a aflat cauza morţii femeii care s-a stins în braţele fiului © Arhiva

S-a aflat cauza morţii femeii în vârstă de 70 de ani care s-a stins în braţele fiului ei, după ce a aşteptat mai bine de 16 ore pe holurile spitalului din Constanţa.

În cazul femeii care a murit în spital, medicii legişti au efectuat necropsia şi au aflat care a fost cauza reală a morţii bătrânei.

Familia îndurerată care se pregăteşte acum de înmormântare a primit rezultatul necropsiei. Potrivit certificatului eliberat de medicii legişti, femeia în vârstă de 70 de ani a murit din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii acute.

De asemenea, o altă cauză a morţii femeii a reprezentat-o un diagnostic de 'hiropneumotorax drept'. Mai concert, femeia din Constanţa suferea de pneumopatie acută, iar în timpul petrecut pe holurile spitalului, starea sa s-a agravat, suferind un emfizem pulmonar rupt.

Astfel, la scurt timp după ce a fost internată, femeia a intrat în stop cardio-respirator şi a murit. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viaţa bătrânei.

Tragedia s-a produs la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. Femeia a ajuns la spital, acuzând dureri mari în zona pieptului şi a abdomenului. Starea femeii s-a agravat între timp, însă abia după 16 ore de aşteptare, medicii au internat-o. Din păcate, pentru pacientă a fost prea târziu.

Fiul bătrânei a depus plângere penală la poliţie, după ce mama i-a murit în braţe. De altfel, în acest caz, oamenii legii din Constanţa au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

De cealaltă parte, cadrele medicale susţin că pacientei i s-a făcut rău brusc şi nu s-a mai putut face nimic pentru a i se salva viaţa.

"Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgente, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea spitalului a demarat o anchetă. În plus, se aşteaptă rezultatul necropsiei care va clarifica şi cauza decesului", a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al spitalului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro