S-a aprobat! Românii vor plăti taxă pe apa de ploaie

+2 click pentru
galerie

Apă de ploaie © identitatea.ro

Deşi pare incredibil românii vor plăti o taxă pe apa de ploaie. Această măsură a fost adoptată momentan doar la nivelul judeţului Arad, dar rămâne de văzut dacă şi alte Consilii Locale vor aproba un asemenea proiect.

O măsură controversată a fost adoptată în Consiliul Judeţean Arad, la cererea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare judeţul Arad, care a solicitat instituirea unei taxe pe apa de ploaie. 

Taxa pe apa de ploaie va fi plătită de românii care au firme, iar acestă nouă măsură a încercat să fie contestată în cadrul şedinţei.

„Din legislaţia actuală rezultă faptul că există posibilitatea de a institui plata apei pluviale de către instituţiile publice şi de către persoanele juridice. Deci, există posibilitatea, nu obligativitatea. Mă surprinde propunerea introducerii acestei noi taxe pentru firmele din Arad, este o măsură neliberală. Eu cred că persoanele juridice nu ar fi trebuit puse la plată”, a spus unul dintre consileirii locali, conform aradon.ro.

Justificare pentru taxa pe apa de ploie ar fi aceea că procesul de epurare este unul anevoios şi costisitor, iar încasările din taxa pentru apa de ploaie se vor folosi pentru întreţinerea staţiei de epurare.

Taxa pe apă de ploaie va fi calculată în baza datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie. "Vom lua valorile medii ale precipitaţiilor pe fiecare localitate în parte şi vom calcula taxa. Nu am găsit o soluţie pentru a face calculele atât de individual. Ne vom baza pe rapoartele meteorologice pe localitate, nu pe cartiere”, a anunţat directorul ADI Apă-Canal, conform sursei citate.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.

 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro