S-a schimbat legea pentru aceste vehicule! De la 1 ianuarie, trebuie să faci neapărat asta

S-a schimbat legea pentru aceste vehicule! De la 1 ianuarie, trebuie să faci neapărat asta © Arhivă

Se anunță schimbări importante pentru o anumită categorie de vehicule. Toți deținătorii sunt nevoiți, începând de la 1 ianuarie 2020, să facă schimbările necesare pentru a se plia pe noile prevederi. Acestea au fost explicate, luni, de Asociația Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM).

Vizate sunt noile motociclete și mopede care vor fi omogolate începând cu data de 1 ianuarie 2020. Conform ACEM, aceste vehicule, omologate în scopul comercializării în Uniunea Europeană, vor trebui să îndeplinească noul standard de mediu Euro 5, acesta înlocuind norma de poluare actuală Euro 4.

Există și o a doua modificare, cea care prevede introducerea progresivă a unui al doilea nivel de diagnoză cu care va fi echipat motociclul din construcție. Cu ajutorul acestuia, va fi permisă identificarea avansată și semnalizarea defecțiunilor.

„Din punct de vedere al ofertei, tehnologia vehiculelor a contribuit la îmbunătăţirea performanţei de mediu a motocicletelor. Membrii ACEM au investit foarte mult în cercetarea şi dezvoltarea produselor, făcând, astfel, posibil ca noile motocicluri sa fie conforme cu standardul Euro 5”, a precizat Antonio Perlot, secretarul general al ACEM.

Perlot a adăugat: „Drept urmare, performanţele de mediu ale motocicletelor Euro 5 vor fi echivalente cu cele ale maşinilor Euro 6. ACEM consideră că aceasta este în concordanţă cu viziunea recentului Acord Verde European de a avea un transport mai puţin poluant, în special în oraşe şi in plus, de a facilita participarea motociclurilor la sistemul de transport multimodal.”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro