Sânziene 2019. Care este adevărata semnificație a sărbătorii

Sânziene 2019. Care este adevărata semnificație a sărbătorii © Foto simbol arhivă

În fiecare an, pe 24 iunie, creştinii sărbătoresc Sânzienele. Legendele spun că acestea sunt, de fapt, zâne care trăiesc pe câmpii sau în păduri. Există multe tradiţii şi superstiţii privind această zi, dar care îi este adevărata semnificaţie?

Noaptea care precedă ziua de Sânziene este una în care minunile sunt posibile, dat fiind faptul că forţele binelui şi ale răului ating un nivel extrem de ridicat. Numele de "Sânziene" provine de la zeiţa Santa Diana, ce se spune că era patroana vânătorilor şi a pădurilor. De asemenea, ziua de 24 iunie mai este cunoscută şi ca "Drăgaica".

Semnificaţia reală a acestei sărbători stă la baza iubirii şi a fertilităţii. Practic, în timpul nopţii, zânele zboară pe pământ şi împart rod holdelor, noroc femeilor singure şi ajută animalele şi păsările să se înmulţească. De asemenea, se spune că sânzienele apără de grindină şi tămăduiesc bolnavii. 

Ce să nu faci de Sânziene ca să nu ai ghinion

De Sânziene, există numeroase tradiții și obiceiuri luate din folclor. Sunt obiceiuri care, mai degrabă, au legătură cu Sânzienele, obiceiuri ce aparțin unui cult străvechi, fără legătură cu Înaintemergătorul lui Iisus Hristos.

De Sânziene, nu ai voie să speli, să faci curat, să coși, să mături sau să faci alte treburi casnice, pentru că altfel riști să mori lovit de fulger.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro