Sărbătoare importantă pe 19 decembrie. Rugăciunea din miercurea Săptămânii Mari, din Postul Crăciunului

Sfântul Bonifatie, sărbătorit pe 19 decembrie © Doxologia

Sărbătoare mare pe 19 decembrie pentru creştini. Sărbătoarea este cu atât mai importantă cu cât pică în ziua de miercuri din Săptămâna Mare. Mai mulţi sfinţi sunt prăznuiţi, în fiecare an, la această dată, de către creştini. Sfântul Mucenic Bonifatie, Cuviosul Grichentie, Sfântul Trifon şi Cuvioasa Aglaia sunt sfinţii sărbătoriţi pe 19 decembrie.

Sfântul Mucenic Bonifatie, Cuviosul Grichentie, Sfântul Trifon şi Cuvioasa Aglaia l-au iubit pe Dumnezeu şi şi-au dat viaţa Lui, astfel că datorită darurilor oferite credinţei, aceştia au fost ridicaţi la rang de Sfinţi. În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfântul Bonifatie pentru cei căzuţi în patima alcoolului, potrivit Doxologia.

CITEŞTE ŞI: E sărbătoare mare azi! Cui trebuie să îi spui "La mulţi ani"

"O, mult pătimitorule și întru tot lăudate Mucenice Bonifatie! La acoperământul tău alergăm acum: rugăciunile noastre, ale celor ce te lăudăm, nu le lepăda, ci cu milostivire auzi-ne. Vezi pe frații și pe surorile noastre care de greaua neputință a beției sunt ținuți și pentru aceasta cad de la Maica lor, Biserica lui Hristos, și de la mântuirea veșnică. Roagă-L pe Domnul să ne dăruiască dragoste nefățarnică și neclintită de Patria Cerească înaintea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți ai Sfintei Sale Biserici, ca să ne acopere mila lui Dumnezeu în nesfârșiții veci ai vecilor. Amin".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro