Satul din România unde mai trăiesc doar 3 familii. Animale pe cale de dispariție și-au găsit adăpost în acest loc / FOTO
Publicat pe 05.09.2023 la 10:04 Actualizat pe 05.09.2023 la 10:04
România deține o mulțime de locuri frumoase, însă, de cealaltă parte, altele au ajuns să fie uitate. Așa se întâmplă și în cazul unui loc din țara noastră unde mai trăiesc, în prezent, doar trei familii. Se pare că mai multe animale pe cale de dispariție și-au găsit adăpost în acest loc.
- Satul părăsit din România unde mai trăiesc doar 3 familii
- Cai sălbatici și vaci pe cale de dispariție și-au găsit casa aici
Multe sate din țara noastră au ajuns să fie depopulate din cauza faptului că cei mai mulți tineri au ales să plece fie în străinate, fie în orașele mai mari ale României.
Satul părăsit din România unde mai trăiesc doar 3 familii
Acest lucru se întâmplă și în cazul satului Labașinț, din județul Arad. În acest loc care se află pe teritoriul României mai trăiesc doar 3 familii.
Așadar în absența oamenilor, aici și-au găsit adăpost o mulțime de specii de animale pe cale de dispariție. Printre animalele care locuiesc acolo se numără caii sălbatici, dar și o cireadă de vaci din specia Sura de stepă. Concret, până acum aceste vaci de stepă erau considerate animale pe cale de dispariție.
Alte animale întâlnite în acest loc sunt căprioare, veverițe, vulpi, lupi și multe specii de păsări.
Cum s-a format acest loc
Ei bine, satul Labașinț, din județul Arad este, totodată, și un loc turistic. Mai mult, o persoană care deține o pensiune în zonă a decis să explice modul în care s-a format acest loc idilic, unde animalele sălbatice pot fi văzute în natură.
„Caii sălbatici au un rol vital în menținerea echilibrului natural. Acești cai se hrănesc selectiv cu vegetația, contribuind astfel la controlul creșterii plantelor și la păstrarea diversității speciilor vegetale. În această poveste extraordinară, vacile Sura de stepă sunt eroinele conservării. Această rasă pe cale de dispariție s-a adaptat perfect la mediul de aici, contribuind la menținerea structurii terenului și la conservarea genelor unice. Chiar dacă acum sunt pe cale de dispariție, în urmă cu sute de ani, era rasa cea mai răspândită în țara noastră. Apar în scrierile lui Dimitrie Cantemir și în tablourile lui Grigorescu. Caii sălbăticiți și vacile Sura de stepă trăiesc în armonie și contribuie la regenerarea zilnică diferitelor specii de plante din acest colț de rai.”, a precizat administratorul paginii Labasint Forest.