Scandal de amploare în Învățământ! Ierarhia pentru admiterea la liceu 2023 este greșită. Ministerul Educației retrage clasamentele
Publicat pe 05.07.2023 la 08:44 Actualizat pe 05.07.2023 la 12:05
Este scandal uriaș în Învățământ, asta după ce ierarhia pentru admiterea la liceu 2023 a fost greșită. Ei bine, în acest an mediile elevilor au fost ordonate după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică, acestea find criteriile principale de departajare.
- Ierarhia pentru admiterea la liceu 2023 este greșită
- Ministerul Educației a încurcat criteriile și retrage clasamentele
Începând cu data de 6 iulie, pentru elevii care au promovat Evaluarea Națională era programată completarea fișelor de înscriere pentru liceu. Așadar, absolvenții de gimnaziu din promoția 2023, dar și elevii care au absolvit în promoțiile anterioare trebuiau să se înscrie la învățământul liceal.
Ierarhia pentru admiterea la liceu 2023 este greșită
Ei bine, ierarhia din acest an, publicată marți de Ministerul Educației, a fost greșită. Totodată, ea va fi retrasă de pe site-ul Edupedu.ro.
Secretarul de stat din Ministerul Educțaiei, responsabil pentru Admiterea la liceu, anunță că ierarhia nu respectă criteriile de departajare prevăzute de lege, lucru constatat de toți elevii și toți părinții care au trăit ore de incertitudine după ce Ministerul Educației a pus mediile aranjate greșit.
„Am luat legatura cu cei care se ocupa de aplicatie pentru a verifica înca o dată daca este respectată ordinea criteriilor de departajare. Aceesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificarile. Termenul de publicare este 5 iulie.”, a spus Florian Lixandru, secretarul de stat din Ministerul Educțaiei, responsabil pentru Admiterea la liceu, potrivit Edupedu.ro.
Aproximativ 154 de mii de elevi și părinții lor au fost induși în eroare, asta dupa ce mediile elevilor au fost ordonate după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică, criteriile principale de departajare.
Admiterea la liceu 2023
În cele din urmă, rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor, au fost publicate. Se pare că, înainte de contestaţii, 76,2% dintre candidaţii care au susţinut examenul au obţinut medii peste 5, procentul fiind mai mic decât în ultimii doi ani.
În același timp, au fost înregistrate 27.128 de contestaţii, cele mai multe la limba română. În cazul a 16.476 de lucrări (13.757 de lucrări – în anul 2022) contestaţiile au schimbat nota prin creştere, în timp ce pentru 7.668 de lucrări (5.906 lucrări – în anul 2022) notele au fost modificate prin scădere.
CITEȘTE ȘI: Calendar admitere liceu 2023. Când începe completarea opțiunilor