Scandal în Țăndărei, a doua comună închisă prin ordonanță militară: „O să scăpăm de coronavirus și o să murim de foame”
Publicat pe 07.04.2020 la 16:24 Actualizat pe 07.04.2020 la 16:36
Fermierii din Țăndărei sunt foc și pară, după ce le-a fost interzis să își mai lucreze pământurile. Aceștia nu s-ar mai putea întoarce acasă, după ce comuna din județul Ialomița a fost închisă prin ordonanță militară.
Fermierii din Țăndărei sunt foc și pară, după ce le-a fost interzis să își mai lucreze pământurile. Aceștia nu s-ar mai putea întoarce acasă, după ce comuna din județul Ialomița a fost închisă prin ordonanță militară.
Agricultorii acuză autoritățile că, deși pare că susțin sătenii în a-și continua muncile câmpului, adevărul ar fi cu totul altul.
„E o nebunie totală ce se întâmplă în Țăndărei și în întreaga țară. Acesta este adevărul. Nu avem voie să ieșim să muncim pământul. Cei care stau în afara localităților carantinate o pot face, cei din Țăndărei – nu, vă dați seama despre ce vorbim? O să scăpăm de coronavirus și o să murim de foame!", a declarat, pentru
Fermierii din Țăndărei nu își mai pot lucra pământurile
De asemenea, fermierul spune că nu poate să iasă din oraș pentru a continua producția de materiale agricole, pentru că nu ar mai putea să se întoarcă, dată fiind carantinarea întregului județ, din cauza răspândirii noului tip de coronavirus.
„Avem contracte în derulare, ce facem cu ele? Nimeni nu ne spune nimic. De fapt, toată lumea ne bagă în seamă, nimeni nu ne dă niciun răspuns. Vom avea pierderi înfiorătoare. La anul nu va mai exista sămânță și nu vorbim numai despre porumb, ci și de celelalte, mazăre, grâu, soia, absolut orice. Ce facem noi după ce trece acest coronavirus? Din ce o să trăim, ce o să mâncăm?”, a continuat fermierul.
Numai din producția companiei din care face parte Cătălin Niculae ar fi trebuit să rezulte 300.000 de hectare de porumb, însă acest lucru nu va mai fi posibil.
„Sunt curios ce o să plantăm la anul, de unde? Soluții există, dar nu vor. Le-am propus să ne facă un culoar special, să ne facă un orar, să ieșim și noi pe declarație pe proprie răspundere. Trebuie să însămânțăm, trebuie să ajungem pe câmp, trebuie să irigăm. Și nu este vorba numai despre mine, vorbim despre toți fermierii de aici, despre toți cei care ne ocupăm cu agricultura”, a mai adăugat Cătălin Niculae.