Scandal la uşa mănăstirii lui Arsenie Boca! Poliţiştii declară război icoanelor care îl înfăţişează pe teolog

Arsenie Boca © doxologia.ro

A fost scandal la mănăstirea lui Arsenie Boca. Poliţia a ajuns acolo şi au fost confiscate peste 100 de incoane cu teologul. Au fost întocmite dosare penale pentru infracţiune cu privire la folosirea ilegală a mărcilor înregistrate. 

Poliţiştii din Haţeg şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Hunedoara au efectuat verificări şi au ridicat peste 100 de icoane, dar şi alte obiecte de cult.

Citeşte şi - Ucenicul lui Arsenie Boca, mărturii emoționante despre viața și minunile din viața Sfântului Ardealului

"Poliţiştii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale în baza Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, efectuează cercetări în trei dosare penale pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrate", a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Citeşte şi - "Arsenie Boca se considera cel mai mare dintre păcătoşi" / Lecţie de viaţă primită de la Sfântul Ardealului

"În legătura cu anormala înregistrare a unei mărci cu numele «Arsenie Boca» de către o persoană privată din România, Patriarhia Română anunţă ca Arhiepiscopia Bucureştilor a luat atitudine fermă faţă de această situaţie încă de acum o lună şi a comunicat oficial persoanei respective mesajul de a renunţa imediat la această marcă înregistrată în străinătate. Numele părintelui Arsenie Boca este intrinsec legat de istoria şi cultura duhovnicească a Bisericii Ortodoxe Române şi parte a patrimoniului său memorial. Din aceste limpezi şi înalte raţiuni, nicio persoană privată, care nu are nici măcar o legătura de rudenie cu părintele Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său. Acesta, ca şi opera sa scrisă sau picturală, aparţin Bisericii pe care a slujit-o cu vocaţie jertfelnică", a informat, în 11 mai, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro