Scandaluri şi despărţiri, în “luna cadourilor” / Avertismentul specialiştilor
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 23.11.2019 la 23:50
Actualizat pe 23.11.2019 la 23:39
Finalul de an vine cu probleme mari, scandaluri şi certuri, însă unul dintre cei mai cunoscuţi astrologi susţine că acestea ar putea fi evitate.
Finalul de an vine cu probleme mari, scandaluri şi certuri, însă unul dintre cei mai cunoscuţi astrologi susţine că acestea ar putea fi evitate.
Invitată la „Lumea nevăzută”, emisiune difuzată astăzi, începând cu ora 15.45, la Antena Stars, Mariana Cojocaru vorbeşte despre cum ne influenţează planetele la final de an. „Este un sfârşit de an foarte tensionat. Mercur retrograd este o planetă a celor care manipulează. Este o planetă care, în general, nu dă deschidere. O să observaţi cu toţii că vor ieşi tot felul de certuri, de tensiuni, la nivel macro: social, politic, dar şi în familiile noastre. (...) Mercur retrograd ne influenţează modul în care gândim. Se spune că atrată cartonaşe galbene şi roşii atunci când vorbim de parteneriate, colaborări, căsătorii între oameni care se cred compatibili dar, în realitate, după un timp, îşi dau seama că nu sunt compatibili. Şi poţi să te îndrăgosteşti, să te căsătoreşti şi apoi intră mercur retrograd şi atacă. Atunci când vorbim de gândire, mercur retrograd este un mic copil. Pe 26 decembrie vom avea o eclipsă de lună care este şi mai importantă şi care vine şi îşi pune amprenta asupra karmei unui om. Activează nişte lecţii karmice. Şi atunci nu va fi mercur retrograd. O să vezi că atunci când oamenii se adună de sărbători, atunci încep şi răfuieli. Pentru că toată ziua ei sunt la muncă şi fac tot felul de lucruri, dar când se întâlnesc şi vine eclipsa se întâmplă ceva”, declară Mariana Cojocaru.
Tot la „Lumea nevăzută”, Rajko Kuzmanovici, instructor de dezvoltare personală, vorbeşte despre cum putem obţine tot ce vrem prin puterea gândului, cum putem să controlăm gândurile, cum să ne schimbăm viaţa şi cât de puternice sunt gândurile pe care le emitem zilnic. “Ai în jurul tău foarte multe persoane care au trecut prin evenimente neplăcute şi atunci îţi zic să ai grijă, de ce să fii atent, folosind şi terminologii inadecvate nu pentru că sunt rău voitori, ci pentru că nu ştiu că şi asta influenţează. Inclusiv modul în care aşezi cuvintele şi cuvintele pe care le foloseşti de fiecare dată universul le interpretează chiar aşa cum sunt şi atunci este foarte dificil la un moment dat. Şi aici vorbim de adulţi. E foarte dificil să reîncepi să gândeşti pozitiv. Este suficient să ne uităm la copii. Copiii nu au o gândire negativă, decât atunci în momentul în care încep să trăiască nişte experienţe neplăcute şi negative. Şi atunci, preventiv, retrăiesc acel lucru. Un exemplu foarte simplu: când a luat o notă proastă şi a fost certat. În clipa aia a trecut printr-o emoţie negativă, creierul a înregistrat chestia asta şi atunci, data viitoare când va avea o notă proastă, pentru că a urmat un eveniment negativ neplăcut, imediat o să îi aducă aminte de acest lucru”.
“În primul rând, ceea ce este important ca şi prim pas să fim atenţi la ce spunem şi ce vorbim pentru că ceea ce spunem, ceea ce vorbim este rezultatul gândului. Şi, implicit, corectarea vorbirii. Aşa că, ceea ce întotdeauna recomand, primul lucru este să scoatem «nu-urile». În limba vorbită sunt foarte multe «nu-uri», sunt fraze care încep cu «nu» sau le finalizăm cu «nu», cerând o aprobare. Se poate face frază şi fără «nu». Nu-urile repetitive, la un moment dat, îi dau creierului această impresie, că lumea te refuză, că trebuie să faci mai mult, implicit trebuie să te străduieşti, să te stresezi mai mult. Sau, în loc să spun «aşa este» spunem «nu-i aşa că..?», «nu vrei?», «nu ai chef?», «nu ţi se pare?». Asta este primul lucru. Cu excepţia nu-urilor care chiar înseamnă «nu». Ca să nu intrăm în extrema cealaltă. Pe de altă parte, sunt cuvintele pe care le folosim într-un mod eronat, cum ar fi, de exemplu «e greu», «viaţa e grea» şi atunci, dacă repeţi chestia asta, o auzi repetitiv din copilărie, după care începi să o repeţi și tu în gând, prin atitudine, ne autoprogramăm la un moment dat şi nu trebuie să ne mire că avem probleme”, continuă Rajko Kuzmanovici.