Schimbări pentru elevi! Ministrul Educației anunță reducerea orarului prin eliminarea unor discipline din programă pentru gimnaziu și liceu

Schimbări pentru elevi! Ministrul Educației anunță că unele discipline vor dispărea din programă © captură video

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță schimbări pentru elevi. În continuare se lucrează pentru un nou plan-cadru cu privire la micșorarea numărului de ore la gimnaziu și liceu. Aceasta a declarat că anumite materii vor dispărea din programa școlară.

Elevii de gimnaziu și liceu ar urma să aibă cu cinci ore mai puțin pe săptămână. Acest lucru va fi posibil doar dacă din program vor fi scoase anumite materii. Acest lucru urmează să fie dezbătut pentru a fi alese disciplinele respective. "Există o lege deja în Parlament prin care se diminuează numărul de ore. În funcție de fiecare ciclu, se ajunge până la 25 de ore pe săptămână. E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline. Trebuie să ne gândim foarte bine de ce anume are nevoie copilul pentru a-și construi anumite competențe. (...)  Să știți că ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul-cadru​", a spus Monica Anisie. 

Monica Anisie mai spune că este dispusă să ia orice decizie este necesară pentru binele elevilor. Ministrul Educației își dorește ca elevii să meargă de plăcere la școală și să fie din ce în ce mai receptivi la ore, scrie romaniatv.net. 

"Să știți că sunt dispusă să fac totul ca elevilor să le fie bine, să vină într-un liceu, colegiu, școală, de drag. Acest confort pe care elevul ar trebui să îl aibă l-ar face să fie și mai receptiv la orele de curs. Atunci când construim aceste planuri, ar trebui să și pilotăm, să vedem ce este mai bine pentru copii", a mai spus Ministrul Educației.

În luna octombrie a fost votat proiectul pentru scăderea orelor elevilor astfel: 20 de ore pe săptămână pentru învățământul primar, aproximativ 25 de ore pe săptămână pentru învățământul gimnazial și 30 de ore pentru învățământul liceal. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro