Schimbare majoră la bancomat sau când faci plăți cu cardul. E obligatoriu! Trebuie neapărat să știi
Publicat pe 21.07.2022 la 12:17 Actualizat pe 21.07.2022 la 12:17
O nouă schimbare majoră la bancomatele de la noi din țară în urma unor măsuri importante care a fost aprobată de Guvern, miercuri, 20 iulie. Toți românii ar trebui să știe asta dacă au carduri bancare. Guvernul a fost cel care a aprobat hotărârea privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2021/1230 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 iulie 2021.
- Schimbări majore la bancomate
- Iată ce trebuie neapărat să știi!
Schimbare majoră la bancomatele din România. A fost aprobată de Guvern, miercuri, 20 iulie, Hotărârea privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2021/1230 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 iulie 2021.
Schimbări majore la bancomate sau când faci plăți
Schimbări importante cu privire la bancomatele de la noi din țară, după ce Guvernul a adoptat miercuri, 20 iulie, un act normativ prin care prestatorii de servicii cum ar fi operatorii de plăți, case de schimb valutar și bănci sunt obligați să afișeze comisioanele percepute pentru sumele de bani, iar acestea sunt noile măsuri pentru protecția consumatorului.
Miercuri, 20 iulie, Hotărârea pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2021/1230 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 iulie 2021 a fost aprobată.
„Actul normativ adoptat constituie un pas important pentru buna funcționare a pieței interne și pentru facilitarea schimburilor comerciale transfrontaliere în cadrul Uniunii. Mai exact, din acest moment, băncile, casele de schimb valutar și operatorii de plăți vor trebui să prezinte clienților, în mod clar și accesibil, comisioanele aferente schimbului valutar leu-euro și euro-leu, chiar înainte de inițierea plății de către bănci, casele de schimb valutar sau operatorii de plăți care permit plăți din lei în euro și invers”, a anunțat Mihai-Ion Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei, potrivit capital.ro
Ce stabilește actul normativ
Actul normativ va stabili noi măsuri cu privire la comisioanele pentru conversia valutară, mai exact pentru protejarea consumatorilor de comisioanele excesive. Clienții care sunt nemulțumiți pot face reclamație autorităților competente cu privire la încălcarea drepturilor.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Agenția Națională de Administrare Fiscală vor aplica prevederile, iar mai apoi vor stabili prin ordin comun criteriile de indentificare a plăților naționale.
Citește și: Legea din România care îți afectează banii de la bancomat. Cine vor fi cei care vor avea de pierdut