Schimbare radicală din partea autorităților! Franţa, Spania şi Germania NU intră în zona roşie de carantină

Schimbare radicală din partea autorităților! Franţa, Spania şi Germania NU intră în zona roşie de carantină © Arhivă

Autoritățile au luat o hotărâre drastică! Românii care se întorc în România din Franţa, Spania şi Germania nu trebuie să intre în carantină instituţionalizată timp de 14 zile.

Această schimbare radicală vine după ce în urmă cu aproximativ 24 de ore oficialii Ministerului Sănătăţii au făcut declarații, alături de comunicări oficiale, în legătură cu includerea unori regiuni din țările menționate anterior în "zona roşie".

Așadar, în momentul de față, românii care se întorc în țară din Spania, Franţa şi Germania nu trebuie să intre în carantină instituţionalizată pe o perioadă de două săptămâni.

"Menționăm faptul că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei. O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19)", a transmis Grupul de Comunicare Strategică, potrivit stiripesurse.ro.

Înainte ca autoritățile să se răzgândească, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii se menționa că anumite regiuni din țările menționate mai sus sunt incluse în zona roşie.

Persoanele care se întorc din "zona roşie" trebuie să stea în carantină instituţionalizată timp de două săptămâni, iar cele care se întorc din "zona galbenă" trebuie să stea în izolare la domiciliu aceeași perioadă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro