Schimbări la nivelul ALOCAŢIILOR! Acestea vor fi mărite de la 1 ianuarie 2020

Schimbări la nivelul ALOCAŢIILOR! Acestea vor fi mărite de la 1 ianuarie 2020 © sursa arhiva

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi mărite anual, începând cu data de 1 ianuarie 2020, cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei. După ce hotărârea a fost luată marţi în cadrul plenului Camerei Deputaţilor, legea va merge direct la promulgare la şeful de stat, Klaus Iohhanis.

Propunerea mai multor parlamentari liberali de a majora alocaţiile de stat pentru copii a fost exprimată pe motiv că "ţara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor".

Unul dintre iniţiatorii proiectului, deputatul PNL Robert Sighiartău, s-a arătat mulţumit public de reuşită printr-o postare pe contul personal de Facebook. "Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine".

În ceea ce oruvelte inflaţia, Robert Sighiartău, alături de un al deputat PNL, iniţiator al proiectului, Dumitru Mihălescul, afirmă că a "crescut alarmant în ultima perioadă, iar efectele asociate acesteia devin o povară serioasă pentru familiile din România, care îşi susţin cu greu existenţa. De asemenea, migraţia românilor spre alte ţări pentru un trai mai bun reprezintă o problemă alarmantă pentru natalitate şi pentru demografia ţării".

În România, alocaţia pentru copiii de până la 2 ani este de 300 de lei. De asemenea, copiilor cu dizabilităţi cu vârstă cuprinsă între 3 şi 18 ani li se cuvine aceeaşi sumă. Pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 18 ani alocaţia este de 150 de lei.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro