Schimbări în starea de alertă! Guvernul Orban a înăsprit regulile! La nunți și înmormântări vor participa 8 persoane, în loc de 16

Schimbări în starea de alertă! Guvernul Orban a înăsprit regulile! La nunți și înmormântări vor participa 8 persoane, în loc de 16

Guvernul Orban a înăsprit regulile în starea de alertă! Acesta a venit cu modificări prin hotărârea de guvern adoptată în şedinţa Executivului de luni dimineaţă, 18 mai. Astfel, la nunți și înmormântări nu mai pot participa 16 persoane, ci 8.

Înainte, Guvernul stabilise că este posibilă organizarea evenimentelor cu participarea a cel mult 16 persoane.

În această dimineață, 18 mai, lucrurile s-au schimbat însă. Executivul s-a reunit în şedinţă şi a adoptat „hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Astfel, în Anexa 3 din hotărâre, la punctul 6, se precizează următoarea măsură: „se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 8 persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială”.

„Odată cu adoptarea hotărârii de guvern, continuăm practic starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă, pentru că legea ne oferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea şi viaţa oamenilor”, a transmis Ludovic Orban la începutul şedinţei Executivului, potrivit Antena 3. În cadrul acesteia a fost adoptată o HG ce prevede măsurile impuse în starea de alertă, în care România a intrat începând cu 15 mai.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro