Schimbări majore în Educație. Ce îi așteaptă pe elevi în 2020

Schimbări majore în Educație. Ce îi așteaptă pe elevi în 2020 © Arhiva

Noul an vine cu schimbări mari în Educație. Aleșii le-au pregătit elevilor un proiect de lege ce vizează noua structură a anului școlar, din 2020.

Așadar, elevii din România vor avea parte de un an școlar mai scurt. Cursurile vor începe la data de 14 setembrie și se vor termina pe data de 18 iunie 2021. Referitor la vacanțele elevilor, vacanța intersemestrială se mută în luna februarie, iar primul semestru se va termina la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit observator.tv.

Totodată, vacanța de Paște va fi împărțită în două părți, o săptămână pentru Paștele Catolic, în aprilie, iar alta în mai pentru Paștele Catolic. Proiectul a fost deja pus în dezbatere publică, spre neumulțumirea asociaților de părinți.

Mai puține ore la școală

Mai mult, în urmă cu ceva timp a fost promulgată legea care reduce numărul de ore din învățământul românesc. Astfel, s-a modificat și se completează legea educației naționale nr. 1/2011, care face referire la numărul de ore alocat pentru fiecare ciclu de învățământ. 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în urmă cu două luni, legea conform căreia elevii vor petrece mai puțin timp în băncile școlilor. Proiectul respectiv a fost adoptat în primă fază anul trecut, de Parlament, însă el a fost ulterior retrimis spre reeexaminare de președinte, scrie Agerpres.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro