Școli închise în România. Până când mai stau elevii acasă

Școli închise în România. Până când mai stau elevii acasă © Foto simbol arhivă

În contextul epidemiei de coronavirus, pe data de 11 martie 2020, toate școlile din România au fost închise, după multe discuții și păreri ale autorităților, împărțite în spațiul public. Ministrul Educației, Monica Anisie, a dezvăluit, după instituirea stării de urgență, până când vor mai rămâne școlile închise în România. 

Președintele României Klaus Iohannis a decis instaurarea stării de urgență, începând de luni, 16 martie, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus. 

Deși nu există un termen exact stabilit privind reluarea cursurilor, unitățile de învățământ din România vor rămâne închise pe toată perioada în care România se află sub stare de urgență, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, pentru HotNews.

În aceste momente, este clar totuși că școlile vor rămâne închise până după Paște. 

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a spus Monica Anisie.

În funcție de cum va evolua situația actuală, autoritățile vor lua decizii privind măsura prelungirii suspendării cursurilor ori privind reluarea acestora. 

Măsurile luate de Ministerul Educației după închiderea școlilor

  • Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, diferite probe practice sau concursuri se amână 
  •  Înscrierea pentru clasa pregătitoare realizează online. Validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. 
  • Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional
  • Se încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie
  • Activitățile extrașcolare sunt anulate 
  • Activitățile programului „Școală după școală” se suspendă
  • Schimbul de experiență, stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro