VIDEO / Toate școlile din ţară, închise până luni. Veste de ultimă oră!

Toate școlile din ţară, închise până luni © Fotografie simbol: arhivă

Informație de ultimă oră! Ministerul Sănătății anunță suspendarea cursurilor în școli pe fondul acestui caracter epidemic al gripei.

Toate şcolile din România vor fi închise până luni. Dat fiind faptul că joi, pe 24 ianuarie este liber, ministerul sănătăţii a decis ca şi vineri să fie zi liberă pentru toţi elevii din cauză că suntem în pragul unei epidemii de gripă. 

Ministrul Educaţiei a semnat acest ordin care prevede suspendarea integrală a cursurilor în sistemul de învăţământ preuniversitar.

„Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic,la fel că şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămâna consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă. Ministerul Sănătăţii a informat astăzi Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia prinvind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro