Se fac alegeri anticipate! Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

Se fac alegeri anticipate! Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban © Hepta

După o vizită la Palatul Cotroceni, care a durat o oră, premierul Ludovic Orban a anunțat că s-a ajuns la concluzia că trebuie declanșate procedurile pentru organizarea alegerilor anticipate.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, că, în urma discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis, s-a hotărât că este necesară organizarea unor alegeri anticipate.

„O spun clar, președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să declanșăm alegeri anticipate”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Prim-ministrul României a explicat și că a fost desemnat un grup de lucru care va coordona negocierile cu partidele politice, în vederea obținerii sprijinului necesar declanșării alegerilor anticipate.

Orban a mai spus că cea mai bună soluție pentru România este organizarea alegerilor anticipate, cât mai aproape de alegerile locale care vor avea loc în luna mai a acestui an.

Ludovic Orban a refuzat să răspundă atunci când a fost întrebat dacă va demisiona pentru a începe procedura.

„Există două soluții de declanșare a procedurii, în funcție de evoluția evenimentelor vom opta pentru una din cele două soluții. Aș prefera să nu intrăm acum în discuții tactice”, a mai precizat Orban.

Între timp, sunt situații tensionate la nivel înalt. Toate puterile din stat se „tamponează” pe tema majorării alocațiilor, care, deși ar trebui să fie dublate, stau și așteaptă votul final de promulgare al lui Klaus Iohannis. Nu sunt destui bani în buget, susține Executivul, care a explicat că o posibilă soluție ar fi abolirea pensiilor speciale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro