Se încheie pandemia? Nelu Tătaru, declarații optimiste privind criza de COVID-19: ”Suntem într-o perioadă descrescătoare a curbei”
Publicat pe 22.05.2020 la 20:20 Actualizat pe 22.05.2020 la 20:20
Pandemia de coronavirus a provocat mari probleme în România, însă, acum, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vine cu declarații optimiste privind criza provocată de virusul ucigaș din China.
Pandemia de coronavirus a provocat mari probleme în România, însă, acum, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vine cu declarații optimiste privind criza provocată de virusul ucigaș din China.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, vineri, faptul că România se află pe panta descendentă privind pandemia de coronavirus, lucru observat de aproape două săptămâni.
"Am avut un număr mai mic (n.r. de cazuri noi) şi alatăieri, am avut mai mare ieri, astăzi am avut mai mic. Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei. Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări”, a afirmat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Antena 3.
Deși situația este sub control, iar Românai se află, conform spuselor ministrului, pe panta descendentă, Nelu Tătaru susține că nu este momentul relaxării totale, căci ține doar de noi cum va arăta viitorul apropiat.
"Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni, în măsura în care acel test sau acel studiu pe care îl pregătim pentru vară, de seroprevalenţă, să ne arate că avem o marjă din populaţie imunizată şi să putem gândi mai relaxat pentru momentul toamnă-iarnă”, a mai spus Nelu Tătaru.