Se închide Bucureștiul din cauza coronavirusului? Ce spune Raed Arafat despre carantină

Se închide Bucureștiul din cauza coronavirusului? Ce spune Raed Arafat despre carantină © Arhivă

Raed Arafat a făcut primele precizări despre o eventuală închidere a municipiului București, o măsură care a fost amplu speculată în presă, în ultimele ore. Șeful Departamentului de Urgențe a declarat că, momentan, nu se pune probelma să se recurgă la o astfel de măsură, dar că o posibilă explozie a numărului de îmbolnăviri ar putea duce la orice.

În cadrul unei ședințe, Raed Arafat a spus că nu se pune problema, momentan, a intrării Bucureștiului și Ilfovului în carantină. Totul, în contextul în care cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în București - aproape jumătate din numărul total, ajuns astăzi la 36 de infectări.

„Nu, la acest moment, nu se pune problema. Dacă va fi o transmitere foarte susţinută în comunitate, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, dar sunt măsuri extreme, iar în acest moment nu se pune problema. Nu avem în acest moment scenariul care să impună o astfel de măsură”, a declarat Raed Arafat, miercuri.

Numărul total a ajuns la 36

Un alt caz de coronavirus a fost confirmat în această după-amiază în România. Un bărbat de 56 de ani, din București, este pacientul cu numărul 36 depistat cu COVID-19. Bărbatul a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie. În urmă cu o seară, pacientul s-a prezentat la spital cu simptome ale virusului, starea sa fiind destul de gravă, pe parcurs înrăutățindu-se.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro