Se îngheață sau nu anul școlar? Anunțul făcut de Ministrul Educației: ”Îndemn la calm și la responsabilitate”

Se îngheață sau nu anul școlar? Anunțul făcut de Ministrul Educației: ”Îndemn la calm și la responsabilitate” © Instagram

Noul coronavirus și-a pus amprenta și pe sistemul educațional! Elevii stau acasă de mai bine de o săptămâna și vor continua în acest mod până după Paște. Cu toate acestea, au apărut mai multe zvonuri despre înghețarea anului școlar. Ce a transmis Ministrul Educației în acest caz? 

Virusul ucigaș din China nu este o joacă și trebuie tratat serios de către toată lumea. Ca să nu pună în pericol viața elevilor, dar și a familiilor, Ministrul Educației a ales să închidă instituțiile de învățământ până după Paște, dată fiind și starea de urgență declarată de către Președintele Klaus Iohannis. 

Copiii stau acasă de mai bine de o săptămână, iar astăzi este cea de-a doua zi de învățământ în mediul online. Cu toate acestea, în ultima vreme au apărut mai multe zvonuri conform cărora anul școlar va fi înghețat din cauza epidemiei cu COVID-19. 

”Îndemn la calm și la responsabilitate”

Pentru a face lumină în acest caz, dar și pentru a pune capăt zvonurilor și speculațiilor care au apărut, Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis primul comunicat cu privire la ceea ce îi va aștepta pe elevi. 

Potrivit edupedu.ro, Monica Anisie a declarat că nu se îngheață anul școlar. Totodată, Ministrul îi îndeamnă pe elevi să rămână calmi și să urmeze în continuare cursurile online oferite de cadrele didactice, deoarece vom reuși să trecem și peste această perioadă critică. 

”Nu se îngheață anul școlar. Îndemn la calm și la responsabilitate. La momentul acesta, după ce vom ieși din perioada aceasta de stare de urgență, vom analiza care sunt măsurile cele mai bune care să vină în sprijinul elevilor și studenților. Dar nu se pune problema înghețării anului școlar“, se arată în mesajul transmis de Ministrul Educației. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro