Se pregătește noua ordonanță militară! Ce noi măsuri vor trebui să respecte românii

Se pregătește noua ordonanță militară! Ce noi măsuri vor trebui să respecte românii © pixabay

În contextul crize de coronavirus din lume, dar și a cazurilor în continuă creștere a cazurilor de infectare din țară, specialiștii cer înăsprirea măsurilor de autorități, în încercarea de a opri răspândirea noului tip de coronavirus.

Astfel, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut noi prevederi în vederea protejării bătrânilor, dar și a celor care suferă de boli cronice. Mai exact, persoanele suspecte de infectare cu COVID-19 care locuiesc în casă cu bolnavi sau bătrâni, sunt direct plasate în carantină.

"Comorbiditităţile trebuie să le protejăm. Avem un scenariu 4 în care ne gândim la cei care stau în izolare cu familiile şi au persoane peste 65 de ani, cei afectaţi să nu meargă în izolare, ci să stea în carantină. Avem nişte propuneri pe care le-am făcut la colegii de la Ministerul de Interne,  ca într-o Ordonanţă Militară viitoare să puteam cuprinde şi acest punct, ca să ne pretejăm", a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul a vorbit și despre posibilitatea creșterii cazurilor de îmbolnăviri.

"Preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie, cu un număr mediu de cazuri de 10.000", a estimat ministrul Tătaru.

Numărul morților crește alarmant

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat că numărul celor răpuși de virus a ajuns la 37, în urma declarării a altor trei cazuri, după ultima raportare oficială de la nivel național.

Unul dintre ultimii românii morți este un tânăr de 39 de ani, internat la spitalul din Țăndărei. Bărbatul nu suferea de alte afecțiuni, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Niciunul dintre ultimii oamenii decedați nu călătoriseră în străinătate și nici nu au avut contact direct cu vreun pacient declara pozitiv cu coronavirus, după cum se arată într-o informare a Guvernului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro