Se redeschid temporar granițele României și Ungariei pentru lucratorii transfrontalieri: ”Treaba noastră este să ne asigurăm că economia nu stagnează”

Se redeschid temporar granițele României și Ungariei pentru lucratorii transfrontalieri © Arhiva

Autoritățile au decis redeschiderea temporară a granițelor României și Ungariei, însă doar pentru lucrătorii transfrontalieri.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, și Peter Szijjarto, omologul Ungar, în urma mai multor discuții au ajuns la un punct comun, acela de a redeschide temporar granițele româno-ungare pentru lucrătorii transfrontalieri.

Această decizie a fost luată, deși inițial autoritățile ungare au decis ca granițele țării lor pentru străini să fie închise încă de la data de 17 martie. Însă, cele două ministere de Externe au ajuns la un punct comun în privința lucrătorilor transfrontalieri.

Chiar și după această decizie luată de comun acord, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat, printre altele, că măsură decisă este valabilă doar pentru românii și ungarii care nu stau la o distanță mai mare de 30 de kilometri față de graniță.

”Pe lângă a proteja sănătatea oamenilor, treaba noastră este și să ne asigurăm că economia nu stagnează ci merge înainte", a declarat ministrul de Externe ungar. Acesta fiind și motivul pentru care ar fi ajuns la un numitor comun cu autoritățile din România.

Pentru definitivarea acestei decizii mai sunt de pus la punct multe detalii. Astfel, trebuie stabilite punctele de frontieră prin care se va permite accestul acestor lucrători, dar și intervalul orar în care granițele vor fi deschise.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro