Se transmite sau nu noul coronavirus în apa mării? Anunțul făcut de specialiști
Publicat pe 26.04.2020 la 23:34 Actualizat pe 26.04.2020 la 23:38
Se transmite sau nu noul coronavirus în apa mării? Anunțul făcut de specialiști!
Gata, specialiștii au dat cărțile pe față! Se transmite sau nu noul coronavirus în apa mării?
Oare mai are rost să aducem în discuție dorința românilor de a merge la mare în acest an? Nu, clar nu. Imediat cum va trece pandemia, oamenii vor dă navăla fie la mare, fie la munte. Însă, cum vine vara, litoralul românesc este locul cel mai preferat de populație în perioada care va urma. Ei bine, problema cu care se confruntă toată lumea este legată de noul coronavirus.
Se transmite sau nu coronavirusul în apa mării? Potrivit anunțului făcut atât de specialiștii români, cât și de cei străini, virusul ucigaș nu rezistă în mare. Cu toate acestea, nu ar trebui să răsuflăm deloc ușurați, deoarece problema cea mai mare constă în cât de aproape vom sta unii de ceilalți pe plajă, dar și în mare.
De asemenea, specialiștii susțin că distanța pe care trebuie să o păstrăm față de alte persoane atunci când intrăm în mare este de aproximativ doi metri, contactul direct cu ceilalți fiind foarte periculos.
Transmis prin intermediul țânțarilor? Explicația oferită de specialiștii OMS
Specialiștii susțin că în momentul de față nu există dovezi care să demonstreze că țânțarii pot transmite noul coronavirus. De asemenea, aceștia îndeamnă populația să continue să respecte măsurile cu privire la igienă, să se spele cât mai des pe mâini și cel mai important, să evite contactul cu persoane care tușesc.
"Până la această dată nu există informații sau dovezi care să sugereze că noul coronavirus poate fi transmis de țânțari. Coronavirus este un virus respirator care se transmite prin picăturile împrăștiate de o persoană infectată care tușește sau strănută, prin salivă sau prin suflarea nasului. Pentru a vă proteja, spălați-vă pe mâini cât mai des cu săpun și apă sau dezinfectant. De asemenea, evitați contactul cu persoane care tușesc sau strănută", au informat specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății.