Decizie șoc! Sebastian Ghiță a fost achitat de Curtea Supremă

Sebastian Ghiță © Hepta

Sebastian Ghiță a fost achitat de Înalta Curte de Casație și de Justiție pentru șase infracțiuni informează stiripesurse.ro. 

UPDATE 14.18: Procurorii DNA vor face apel, atât în cazul achitării, cât și în cazul revocării mandatului de arestare.


Judecătorii de la Curtea Supremă au hotărât, joi, ca Sebastian Ghiță să fie achitat, în dosarul în care fostul deputat este judecat alături de foști șefi din poliție și parchete.

Sebastian Ghiță a fost achitat pentru infracțiunile de: cumpărare de influență, șantaș, spălare de bani, folosire de informații nedestinate publicității și conducere fără permis. Magistrații ÎCCJ au dispus și revocarea mandatului de arestare, restituirea cauțiunii plătite și ridicarea sechestrului instituit de procurori.

Această decizie vine după ce, la ultimul termen de jucată de pe 21 mai, un procuror DNA a cerut ca Sebastian Ghiță să fie condamnat la închisoare cu executare. Procurorul și-a argumentat cererea în fața judecătorilor, susținând că dosarul este unul de referință pentru corupție.

„Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenţie efectivă”, a declarat procurorul de şedinţă.

În dosarul în care Sebastian Ghiță est judecat, mai sunt anchetați Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas - ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Și ei au fost achitați.

Decizia magistraților nu este una definitivă.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro