Șeful Poliției Capitalei, implicat într-un nou scandal / Împuternicire cu bucluc
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 29.08.2020 la 23:50
Actualizat pe 29.08.2020 la 23:43
În plin scandal generat de modul în care a fost gestionată situația de la funeraliile lui Emi Pian, șeful Poliției Capitalei s-a trezit cu o nouă problemă, legată de modul în care este menținut în funcție.
- Berechet a fost împuternicit șef al Poliției Capitalei, pe o perioadă de trei luni.
- Asta se întâmpla în luna ianuarie.
- De atunci, IGPR n-a anunțat vreo prelungire a împuternicirii.
Comisarul-șef Bogdan Berechet a fost împuternicit comandant al Poliției Capitalei în luna ianuarie, pe o perioadă de trei luni. „Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: (Cu data de 6 ianuarie a.c.), prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar-șef de poliție Berechet Bogdan Alexandru a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de director general al D.G.P.M.B., pe o perioadă de 3 luni”, anunța IGPR.
Conform calendarului, cele trei luni au trecut, însă IGPR nu a anunțat nici o prelungire a împuternicirii, nici faptul că între timp s-ar fi organizat un concurs care ar fi fost câștigat de Berechet. Potrivit legii, „împuternicirea se poate face pe o perioadă de maximum 6 luni; niciun polițist nu poate fi împuternicit pe același post pe o perioadă care să depășească termenul prevăzut la alin. (1); prin excepție, în situații extraordinare, împuternicirea poate fi prelungită cu maximum 6 luni peste perioada prevăzută la alin. (1), cu aprobarea ministrului administrației și internelor”. Și, cum România este într-o situație extraordinară de jumătate de an, din cauza pandemiei COVID-19, probabil împuternicirea a fost prelungită, însă n-a mai fost anunțată cu mare tam-tam, ca pe 6 ianuarie a.c. Astfel, dacă a fost prelungită și pe ce perioadă a fost prelungită, nu se știe...
Despre împuternicirile din poliție, un sindicat al angajaților MAI afirma, în urmă cu doi ani: „Funcţiile ÎMPUTERNICIŢILOR îi costă scump pe aceştia pentru că devin datori mai-marilor, cu îndeplinirea unor planuri de lucru absurde, care instaurează sclavagismul la nivel de lucrători operativi. (...) Mărturie stau salariile pentru lucrările de excepţie sau "primele ministeriale" pe care marii şefi şi le acordă între ei! 90% din numărul primelor sunt în buzunarele managerilor! Media este de 2.000 de lei în plus la salariu, în fiecare lună, pentru abonaţii la banii ministerului, bani care ar fi trebuit să îi recompenseze pe cei care muncesc!”