Senatul a adoptat legea care reduce risipa alimentară. Ce presupune acest lucru și la ce schimbări vor fii supuși românii
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.10.2022 la 20:46
Actualizat pe 10.10.2022 la 20:46
Senatul României a votat legea care are scopul de a reduce risipa alimentară, după ce a fost, astăzi, votată de membrii senatului. Acest lucru aduce noi schimbări, după ce românii vor fii supuși unor obligații în acest sens.
- Legea împotriva risipei alimentare a fost adoptată de Senat
- Ce presupune acest lucru și la ce schimbări vor fii supuși românii
Vin vești bune pentru viitorul României. După ce a fost votată, astăzi, de Senatul României, legea care are scopul să prevină și să reducă risipa alimentară a fost adoptată. În acest proiect au fost incluși 160 de parlamentari, care au lucrat în lupta împotriva risipei alimentare care a pus stăpânire pe țara noastră.
Legea care previne risipa alimentară a fost adoptată
România este pe primele locuri în țările care se luptă cu risipa alimentară. Din acest motiv, Senatul a propus un proiect legislativ care să prevină și să reducă acest lucru, iar legea a fost, astăzi, adoptată după ce a fost votată.
Statisticile arată ca țara noastră avea nevoie obligatoriu de o astfel de lege, având în vedere cifrele pe care le înregistrează în ceea ce privește risipa alimentară. Acest lucru delimitează cele două categorii sociale, cele care aruncă extrem de multă mâncare, de cele care nu au acces, din cauza veniturilor reduse.
Ce impact va avea această lege pentru români
În cadrul acestui proiect, se vor lua anumite măsuri care să prevină acest lucru. Așadar, va fii lansată o platformă națională de către Ministerul Agriculturii, unde se vor raporta date privind de risipa alimentară. Aceste date vor fii raportate de operatorii economici, unde vor raporta date anuale în ceea ce privește progresele întregistrate, pe baza cărora se va face strategia națională de reducere și prevenire a risipei alimentare, pe următorii 5 ani.
Mai mult, autoritățile vor avea responsabilitatea să ia măsuri în ceea ce privește risipirea alimentelor, pentru prima dată. Cât despre operatorii economici, aceștia vor încheia contracte prin care să poată să doneze alimentele rămase.
Citește și: Orașul din România unde se mănâncă bine și ieftin. E pe locul 6 în Europa! Numele neașteptat