Schimbări radicale în structura Serviciului Român de Informaţii (SRI)

Schimbări radicale în structura Serviciului Român de Informaţii (SRI) © sursa facebook

Anul acesta au avut loc schimbări decisive în cadrul SRI. Serviciul Român de Informaţii a hotărât să se reorganizeze. Astfel, Serviciul a renunţat la organizarea judeţeană a unităţilor terirtoriale, în schimb înfiinţând 11 direcţii regionale de informaţii (DRI) cu competenţe legale în mai multe judeţe.

În prezent, există câte o direcţie în Dobrogea, Bucureşti, Muntenia, Oltenia, Centru (Braşov), Banat şi Maramureş şi două direcţii regionale în Moldova şi Transilvania.

Conform instituţiei, noul sistem a fost testat înainte de a fi pus în aplicare şi urmăreşte optimizarea fluxurilor de informare: “Soluţia reorganizării a fost validată în cadrul unui proces de testare în format pilot ce a avut loc pe parcursul anului 2018. Prezenţa şi îndeplinirea misiunilor Serviciului vor fi asigurate în continuare pe întreg teritoriul României, noul format fiind menit să ofere cadrul instituţional pentru adaptarea activităţii SRI la dinamica ameninţărilor actuale. De asemenea, un obiectiv important al reorganizării în format regional este reprezentat de optimizarea fluxurilor de informare către beneficiarii legali”.


facebook whatsapp twitter pinterest