Sfânta Filofteia, sărbătorită a doua zi după Sfântul Nicolae. Cea mai puternică rugăciune pe care este bine să o spui pe 7 decembrie

Sfânta Filofteia, sărbătorită pe 7 decembrie © Creştin Ortodox.ro

Sărbătoare mare pentru creştini, vineri, pe 7 decembrie. În fiecare an, la o zi după sărbătoarea Sfântului Nicolae, este prăznuită de creştini Sfânta Filofteia. Sfânta Filofteia este una dintre cele mai mari Sfinte ale creştinităţii datorită vieţii sale trăită în credinţă.

Sfânta Filofteia a murit la o vârstă fragedă, la 12 ani, după ce a fost omorâtă de tatăl său, ca urmare a milei arătată faţă de oamenii sărmani. În continuare îţi prezentăm una dintre cele mai puternice rugăciuni către Sfânta Filofteia, pe care este bine să o spui pe 7 decembrie, dar şi în fiecare zi în care simţi nevoia.

CITEŞTE ŞI: Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Nicolae. Ce să faci în această zi ca să îți meargă bine tot anul

"Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro