Sfântul Ioan 2019. Rugăciunea pe care este bine să o spui pe 7 ianuarie pentru a fi ferit de necazuri tot anul

Sfântul Ioan, sărbătorit pe 7 ianuarie © Antena 1

Sfântul Ioan este sărbătorit, în fiecare an, pe data de 7 ianuarie, la o zi după Bobotează. Sărbătorea Sfântului Ioan este ultima din ciclul Sărbătorilor de iarnă.

Sfântul Ioan a fost copilul lui Zaharia şi al Elisabetei, iar menirea lui a fost aceea de a pregăti poporul de venirea Lui Iisus. Sfântul Ioan a fost botezătorul Domnului. Sfântul Ioan a murit după ce i-a fost tăiat capul. În continuare vă prezentăm una dintre cele mai puternice Rugăciuni către Sfântul Ioan care te va feri de necazuri tot anul, potrivit Ortodoxia.me.

CITEŞTE ŞI: Boboteaza 2019. Cea mai puternică Rugăciune pentru sănătate pe care este bine să o spui pe 6 ianuarie

''O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, Mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie

Îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatătlui tău s-a pecetluit. Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvîrşit neagoniseală ai iubit, cu aguridă şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit. Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii. Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin''.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro