Sfântul Ioan 2019. Rugăciunea pe care este bine să o spui pe 7 ianuarie pentru a fi ferit de necazuri tot anul

Sfântul Ioan, sărbătorit pe 7 ianuarie © Antena 1

Sfântul Ioan este sărbătorit, în fiecare an, pe data de 7 ianuarie, la o zi după Bobotează. Sărbătorea Sfântului Ioan este ultima din ciclul Sărbătorilor de iarnă.

Sfântul Ioan a fost copilul lui Zaharia şi al Elisabetei, iar menirea lui a fost aceea de a pregăti poporul de venirea Lui Iisus. Sfântul Ioan a fost botezătorul Domnului. Sfântul Ioan a murit după ce i-a fost tăiat capul. În continuare vă prezentăm una dintre cele mai puternice Rugăciuni către Sfântul Ioan care te va feri de necazuri tot anul, potrivit Ortodoxia.me.

CITEŞTE ŞI: Boboteaza 2019. Cea mai puternică Rugăciune pentru sănătate pe care este bine să o spui pe 6 ianuarie

''O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, Mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie

Îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatătlui tău s-a pecetluit. Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvîrşit neagoniseală ai iubit, cu aguridă şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit. Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii. Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin''.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest