Sfântul Pantelimon, sărbătorit pe 27 iulie. Cea mai puternică rugăciune care alungă boala

Sfântul Mucenic Pantelimon, sărbătorit pe 27 iulie © Doxologia

În fiecare an, pe data de 27 iulie, creştinii sărbătoresc pe unul dintre cei mai mari Sfinţi ai creştinătăţii. Sfântul Pantelimon, considerat ocrotitorul medicilor, este trecut cu cruce neagră în calendar şi este prăznuit de creştini graţie vieţii sale curate pe care a trăit-o şi a vieţii pe care i-a dat-o Lui Hristos. În timpul vieţii sale, Sfântul Pantelimon a terminat Şcoala de Medicină din Nicomidia. El şi-a făcut ucenicia alături de Ermolae, de la care a învăţat despre Hristos.

Sfântul Pantelimon a înţeles că doar cu puterea de la Dumnezeu îi poate vindeca pe oameni, iar printre cei vindecaţi de el este şi un orb. Împăratul Maximian a vrut să-l ia la palat ca medic, dar i-a pus condiţia să renunţe la credinţă, lucru de care Sfântul Pantelimon nici nu a vrut să audă. El a sfârşit fiindu-i tăiat capul, dar în loc de sânge din trupul său a curs lapte. Aşa cum spuneam, Sfântul Pantelimon este ocrotitorul medicilor, iar pe 27 iulie, în fiecare an, creştinii îl sărbătoresc. În continuare vă prezentăm una dintre cele mai puternice rugăciuni care ajută la sănătate şi alungă boala, potrivit cuvântul ortodox.ro.

"Dumnezeule Atotputernice, Cela ce cu mila Ta pe toate le zideşti spre mântuirea neamului omenesc, cercetează-l pe robul Tău (…), pe cel ce cheamă numele lui Hristos, vindecă-l de toată boala trupească şi slobozeşte-l de păcat şi de ispitirile păcătoase, de orice necazuri, şi orice asuprire vrăjmăşească îndepărteaz-o de la robul Tău. Ridică-l pe el din patul păcatului şi îl aşează în Sfânta Ta Biserică – sănătos cu trupul şi cu sufletul ca să slăvească împreună cu toţi oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos, că Ţie îţi înălţăm slavă împreună cu cel fără de început al Tău Fiu şi cu Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro