Sfinții Împărați Constantin și Elena. Rugăciunea pe care să o spui pe 21 mai pentru sănătate şi belşug

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, sărbătoriţi pe 21 mai

Creştinii prăznuiesc, luni, pe 21 mai, pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Aceasta este una dintre cele mai mari şi mai importante sărbători de peste an. Împăratul Constantin şi mama sa Elena au petrecut o viaţă în credinţă, în recunoştinţă şi în serviciul faptelor bune, astfel că pentru viaţa lor imaculată au devenit sfinţi.

Unul dintre cele mai importante aspecte legate de viaţa Sfântului Constantin şi pe care nu-l amintim în fiecare an, pe 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, este cel legat de semnul sfintei cruci care i-a apărut pe cer, ziua, iar deasupra ei scria "in hoc signo vinces", adică prin acest semn vei birui. 

De asemenea, în urma visului în care Hristos i s-a arătat, în care îl îndemna să pune semnul sfintei cruci pe steagurile soldaţilor, Sfântul Constantin i-a ascultat îndemnul. În această zi, pe 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena ne amintim şi de cea mai mare realizare a Împăratului Constantin şi anume Edictul de la Milano prin care creştinismul a ajuns să fie recunoscut ca stat.

În fiecare an, pe pe 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, creştinii aşteaptă cu mare bucurie această zi. Este un prilej în plus prin care îşi arată dragostea, mulţumirea şi credinţa. Pe 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, creştinii au mai multă grijă la comportamentul lor, dar şi la rugăciune. Prin rugăciune, oamenii tind să fie mai apropiaţi de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, pe care îi sărbătorim pe 21 mai. În continuare vă prezentăm uan dintre cele mai frumoase şi puternice rugăciune dedicate sărbătorii de pe 21 mai, pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, potrivit Doxologia.ro.

Rugăciunea pentru 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

"Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro